Ο κύριος Skroutz «μετακομίζει» στην Αγγλία

Ο κύριος Skroutz «μετακομίζει» στην Αγγλία

Την επέκταση του Skroutz στην Αγγλία ανακοίνωσε ο ιδρυτής της εταιρείας στο δεύτερο Startup Grind.

Μετά από την άκρως επιτυχημένη διοργάνωση του 1ου Startup Grind στην Αθήνα, ο νέος θεσμός των startups στην πόλη έδωσε ραντεβού για δεύτερη φορά.

Η αμεσότητα που εξασφαλίζει ο χώρος του InnovAthens και η μοναδική μορφή των εκδηλώσεων του Startup Grind αποτελεί το δυνατό σημείο που συγκέντρωσε από την πρώτη κιόλας στιγμή την προσοχή του κοινού. Το παγκόσμιο φαινόμενο Startup Grind ξεκίνησε το 2010 στο Sillicon Valley της California και μέσα σε 4 μόλις χρόνια έχει εξαπλωθεί διεθνώς, έχοντας παρουσία σε 100 πόλεις, σε περισσότερες από 40 χώρες σε όλο τον κόσμο. Με την υποστήριξη του Google for Entrepreneurs συνεχίζει στην Αθήνα τα μηνιαία events που σκοπό έχουν να διδάξουν, να εμπνεύσουν και να ενώσουν τους Έλληνες επιχειρηματίες.

Στο δεύτερο event καλεσμένος ήταν ο Γιώργος Χατζηγεωργίου, CEO & co-Founder του Skroutz, ο οποίος μίλησε για την εμπειρία του στο επιχειρείν, τα πρώτα βήματα του Skroutz, πως ξεκίνησε σαν side project και πως εξελίχθηκε σε μια επιτυχημένη μηχανή αναζήτησης και σύγκρισης τιμών με υψηλή επισκεψιμότητα.

Ο κ. Χατζηγεωργίου γνωστοποίησε για πρώτη φορά τα σχέδια της εταιρείας για άνοιγμα στο εξωτερικό. Το Skroutz γίνεται Scrooge για να είναι ευανάγνωστο στην Δυτική Ευρώπη και στην Αμερική. Η ιστοσελίδα είναι ήδη στον «αέρα» και σε λίγο θα είναι έτοιμη για να προσφέρει τις υπηρεσίες του. «Η επέκταση στην Αγγλία θα είναι μια πρόκληση για την εταιρεία καθώς μπαίνει σε μια χώρα που έχει ήδη αρκετό ανταγωνισμό», είπε ο ιδρυτής της εταιρείας.

*Ο Γιώργος γεννήθηκε το 1976 και είναι απόφοιτος του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Εργάστηκε επί σειρά ετών ως ελεύθερος επαγγελματίας και ξεκίνησε την πρώτη έκδοση του www.skroutz.gr ως hobby project το 2004. Σε συνεργασία με τον Βασίλη Δήμο ίδρυσαν την εταιρεία διαδικτυακών υπηρεσιών Forty Two, η οποία υπήρξε αρωγός για την τεχνική/προγραμματιστική συντήρηση και εξέλιξη της μηχανής του Skroutz.

Το πάθος του Γιώργου για την καινοτομία και τον προγραμματισμό, οδήγησε στην εξέλιξη της Skroutz A.E. σε μία από τις πιο επιτυχημένες εταιρείες ηλεκτρονικού εμπορίου στην Ελλάδα, η οποία απασχολεί 70 υπαλλήλους, ενώ από τον Απρίλιο του 2013, δραστηριοποιείται και στην Τουρκία με το Alve.com, την αντίστοιχη πλατφόρμα αναζήτησης και σύγκρισης προϊόντων και τιμών στη γείτονα.

Διαβάστε περισσότερα για την εταιρεία και τον Γιώργο Χατζηγεωργίου στη λίστα του Fortune, 40 under 40