Ο λόγος που Facebook και Twitter δεν μπορούν να αλλάξουν

Ο λόγος που Facebook και Twitter δεν μπορούν να αλλάξουν

Τα πάντα γυρίζουν γύρω από τα έσοδα.

Μπορεί να χωρίζει μόλις μια μέρα από την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων του Facebook και του Twitter για το περασμένο τρίμηνο, όμως η πραγματική απόσταση μεταξύ τους μετριέται σε έτη φωτώς!

Το Facebook διέψευσε και τους πλέον αισιόδοξους αναλυτές σε αντίθεση με το Twitter όπου τα στοιχεία ήταν απογοητευτικά.

Υπό μια έννοια, η τεράστια διαφορά μεταξύ τους τονίζεται περισσότερο από τη σύγκριση του Twitter με το Facebook στο μεγαλύτερο μέρος της «ζωής» του, και πάντοτε υπέφερε από αυτό. Το Facebook μοιάζει με τον μεγάλο αδερφό που έχει ήδη γίνει σταρ στο σχολείο του, ενώ το Twitter αποτελεί κατά κάποιο τρόπο τον μικρό που έρχεται με σκοπό να πάρει όλη τη δόξα πάνω του.

Εάν δούμε μεμονωμένα του αριθμούς του Twitter, τα πράγματα δεν είναι και τόσο απογοητευτικά. Μπορεί να έπεσε έξω με βάση τις προβλέψεις, όμως δεν απείχε μεγάλη απόσταση. Ο αριθμός των χρηστών αυξήθηκε κατά μερικά εκατομμύρια, βελτιώνοντας την εικόνα σε σύγκριση με τα προηγούμενα τρίμηνα. Όμως τα αποτελέσματα του Facebook κόλλησαν το Twitter στον τοίχο.

Μπορεί, λοιπόν να φαίνεται άδικο να μπαίνουμε στη διαδικασία σύγκριση των δύο μέσων κοινωνικής δικτύωσης, όμως στην πραγματικότητα κάνουν την ίδια δουλειά: πουλάνε διαφημίσεις που απευθύνονται στους χρήστες τους.

Με βάση αυτό το μέτρο σύγκρισης, το Facebook είναι μπροστά σε κάθε κατηγορία. Αναπτύσσεται περισσότερο και πιο γρήγορα, είναι πολύ μεγαλύτερο, και οι διαφημίσεις κερδίζουν μεγαλύτερο κοινό – ίσως επειδή μπορεί να στοχεύσει χρήστες με πολύ περισσότερους τρόπους από ότι το Twitter.

Γι’ αυτό και οι μετοχές του μεγάλου αδερφού θα συνεχίσουν να ανεβαίνουν στο προσεχές μέλλον, ενώ οι μετοχές του νεότερου θα εξακολουθούν να ξύνουν τον πάτο των ιστορικών χαμηλών της εταιρείας.