Ο λόγος που οι φίλοι του Μπιλ Γκέιτς δωρίζουν εκατομμύρια στο όνομά του

Ο λόγος που οι φίλοι του Μπιλ Γκέιτς δωρίζουν εκατομμύρια στο όνομά του
Photo:

Οι φίλοι του Μπιλ Γκέιτς πρέπει να τον αγαπάνε πολύ.

της Natasha Bach

Το Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον έδωσε στο νέο του κτίριο το όνομα των Bill και Melinda Gates. Η κατασκευή του κόστισε 110 εκατομμύρια δολάρια, αλλά δεν ήταν οι ίδιοι αυτοί που έδωσαν τα χρήματα για το κτίριο. Μια ομάδα ανθρώπων με την επωνυμία «οι φίλοι του Bill και της Melinda» δώρισαν 30 εκατομμύρια δολάρια, στο όνομα του ζεύγους!

Η ομάδα αυτή περιλαμβάνει την αφρόκρεμα του κόσμου της τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένων και των Satya και Anu Nadella (Microsoft), Jeff και MacKenzie Bezos (Amazon), Lloyd και Janet Frink (Zillow), και Jim και Catherine Allchin (Microsoft). Συνολικά, 13 ζευγάρια δώρισαν χρήματα για τον συγκεκριμένο σκοπό.

Το Κέντρο Επιστήμης των Υπολογιστών και Μηχανολογίας Bill & Melinda Gates θα ανεγερθεί απέναντι από το Κέντρο Επιστήμης των Υπολογιστών και Μηχανολογίας Paul G. Allen, που φέρει το όνομα του συνιδρυτή της Microsoft, Paul Allen.

Οι Seattle Times επεσήμαναν την ειρωνεία της σύνδεσης των δύο αυτών κτιρίων με τους συνιδρυτές της Microsoft – πριν από 46 χρόνια, οι δυο τους είχαν εκδιωχθεί από το εργαστήριο επιστήμης των υπολογιστών για κακομεταχείριση του εξοπλισμού.

Από τότε, ο Gates και ο Allen έχουν δείξει έμπρακτα πόσο …μετάνιωσαν για την τότε συμπεριφορά τους. Η οικογένεια και το ίδρυμα Gates έχουν δωρίσει πάνω από 1,25 δισεκατομμύρια δολάρια στο Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον μέχρι σήμερα, ενώ ο Allen δώρισε χρήματα για την κατασκευή της βιβλιοθήκης Allen.

Οι νέες εγκαταστάσεις θα περιλαμβάνουν ένα εργαστήριο ρομποτικής, χώρο για έρευνα πάνω στα μοριακά πληροφοριακά συστήματα, καθώς και αμφιθέατρο 250 θέσεων.

Η ανέγερση του κτιρίου αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2018.