Ο λόγος που οι συνδρομητές του Netflix δεν μπορούν να πληρώσουν πλέον μέσω iTunes

Ο λόγος που οι συνδρομητές του Netflix δεν μπορούν να πληρώσουν πλέον μέσω iTunes
epa03178601 (FILES) A file photo dated 01 March 2012 shoes the Apple logo outside the new Apple Store in Amsterdam, Netherlands. The US government on 11 April 2012 filed suit against Apple and some of the largest book publishers in the US alleging that the companies colluded to fix the price of electronic books on Apple's iTunes digital store, Bloomberg News reported. An official press conference to announce the legal action was expected to take place later in the day. The suit in the New York District Court targeted the US electronics giant as well as Hachette SA, Macmillan, Penguin and Simon & Schuster, the report said. All the respondents, apart from Apple, Penguin and Macmillan, settled their suits. EPA/ADE JOHNSON *** Local Caption *** 00000403151417 Photo:

Αυτό βέβαια ισχύει μόνο για τα νέα μέλη της συνδρομητικής υπηρεσίας.

Μετά από δοκιμή σε πολλές περιοχές, το Netflix τελικά αποφάσισε να αποσύρει τη δυνατότητα πληρωμής μέσω iTunes. Από εδώ και στο εξής, αν θέλετε να πληρώσετε για τη συνδρομή Netflix μέσω του λογαριασμού iTunes σας, θα μεταφερθείτε στην mobile ιστοσελίδα του Netflix.

Ένας εκπρόσωπος της εταιρείας, είπε ότι δεν υποστηρίζεται πλέον ο τρόπος πληρωμής μέσω iTunes. Αυτό ισχύει μόνο για τα νέα μέλη, ενώ οι παλιότεροι χρήστες μπορούν ακόμα να χρησιμοποιήσουν το iTunes για να πληρώσουν τις συνδρομές τους στο Netflix.

Η νέα αλλαγή ισχύει επίσης για χρήστες που «επανέρχονται στο Netflix χρησιμοποιώντας μια συσκευή iOS, αφού έχουν ακυρώσει την πληρωμή για τουλάχιστον ένα μήνα», σύμφωνα με την ιστοσελίδα VentureBeat.

Το Netflix δοκίμασε αρχικά να «παρακάμψει τη μέθοδο πληρωμής iTunes» τον Αύγουστο, σε τουλάχιστον 33 διαφορετικές αγορές. Πριν από αυτό, η εταιρεία είχε ήδη καταργήσει την δυνατότητα πληρωμής μέσω Google Pay για χρήστες Android το Μάιο.

Το Netflix δεν είναι η μόνη εταιρεία που προσπαθεί να εμποδίσει την Apple και την Google από το να κερδίζουν χρήματα από τις αγορές των καταστημάτων εφαρμογών. Το Spotify επίσης κατάργησε το iTunes ως τρόπο πληρωμής, τον Ιούλιο. Για να μην αναφέρουμε την Epic Games, η οποία παρέκαμψε ολόκληρη την πλατφόρμα Google και ζήτησε από τους χρήστες να κατεβάσουν το Fortnite για Android από τον δικό της ιστότοπο.

Αργά και σταθερά, όλοι οι μεγάλοι προγραμματιστές εφαρμογών διακόπτουν τις σχέσεις τους με την Apple και το Google Store. Αυτό συμβαίνει λόγω των υψηλών χρεώσεων που επιβάλουν τα καταστήματα στις συνδρομές και το κέρδος από τον αριθμό των λήψεων εφαρμογών.

Επί του παρόντος, η Apple και η Google προσφέρουν έκπτωση 30% το πρώτο έτος της συνδρομής, το οποίο μειώνεται στο 15% για τα επόμενα χρόνια.