Ο «Λουδοβίκος του Χονγκ Κονγκ» και οι 30 Rolls Royce

Ο «Λουδοβίκος του Χονγκ Κονγκ» και οι 30 Rolls Royce

Τα σχέδια του εκκεντρικού δισεκατομμυριούχου Στίβεν Χανγκ να αναμορφώσει το Μακάο σε «Βερσαλίες» για τζογαδόρους μεγιστάνες.

Ο Στίβεν Χανγκ από το Χονγκ Κονγκ δεν είναι ένας «Κροίσος» σαν τους άλλους. Στα 56 του, έχει κόμη εφήβου, όπου κυριαρχεί μία μακριά πλαϊνή φράτζα με κόκκινες και λευκές ανταύγες. Προτιμά τα πολύχρωμα ρούχα, συνήθως πολύ στενά και πολύ… Versace. Λατρεύει τα εξωφρενικά ακριβά κοσμήματα και ουδέποτε κρύβει τον τεράστιο πλούτο του, που απέκτησε ως γόνος πλούσιας οικογένειας κι «αυγάτισε» ως κάτοχος MBA του Columbia, τραπεζίτης επενδυτής στη Merrill Lynch και μετέπειτα «χρυσός» επενδυτής, κυρίως στον κτηματομεσιτικό τομέα.

Η κύρια κατοικία του θυμίζει σύγχρονο παλάτι. Στο πάρκινγκ του υπάρχει ένας στόλος από εννέα πανάκριβα αυτοκίνητα: μία λευκή Ferrari, μια πορτοκαλί Lamborghini Aventador, μία λευκόχρυση Rolls Royce Phantom, μία ροζ Rolls Royce που χρησιμοποιεί η μεξικανικής καταγωγής γυναίκα του, Ντέμπορα, και μερικές Bentley, με πια αγαπημένη του μία κόκκινη, αξίας περίπου 1 εκατ. δολ. και την επιγραφή «Iron Man» στις πινακίδες.

Όμως όλα αυτά ωχριούν μπροστά στην τελευταία αγορά του. Ο Στίβεν Χανγκ έκανε προ ημερών την παραγγελία του αιώνα για 30 ουρανοκατέβατες Rolls Royce Phantom! Εξ αυτών, οι δύο θα είναι στο εσωτερικό τους επίχρυσες. Το συνολικό κόστος αγοράς φθάνει τα 20 εκατ. δολάρια.

Κοντολογίς, πρόκειται για τον μεγαλύτερο στόλο των υπερπολυτελών αυτών αυτοκινήτων που παίρνει ποτέ στα χέρια του κάποιος ιδιώτης. Παρ’ όλα αυτά, ο Χανγκ δεν σκοπεύει να τα παρκάρει στο γκαράζ, δίπλα στα υπόλοιπα πολυτελή τετράτροχα της ζηλευτής συλλογής του.

Τα προορίζει αντίθετα ως μεταφορικό μέσο της πλούσιας πελατείας του από και προς το «Louis XIII»: το νέο υπό κατασκευή απόκτημά του, ένα μεγαθήριο πολυτέλειας που ο Στίβεν Χανγκ χτίζει στο Μακάο, σκοπεύει να αρχίσει να το λειτουργεί από το 2016, και φιλοδοξεί να το μετατρέψει σε έναν σύγχρονο «ναό» για τζογαδόρους μεγιστάνες.

Για τη διακόσμησή του προσέλαβε μέχρι και μία καθαρόαιμη απόγονο του Λουδοβίκου του 13ου, την πριγκίπισσα Τάνια των Βουρβόνων της Πάρμα. Κι όταν με το καλό τελειώσει η κατασκευή του 22οροφου κτιρίου, την κορυφή του θα κοσμεί ένα τεραστίων διαστάσεων -ψεύτικο φυσικά- διαμάντι. Ενώ από τα 200 υπερπολυτελή δωμάτια αυτό που θα ξεχωρίζει θα είναι η super σουίτα των 1.860 τ.μ. (!) για τη φιλοξενία αποκλειστικά και μόνον super πλούσιων, μιας και θα στοιχίζει περί τα 130.000 δολάρια την ημέρα!

Μεταξύ άλλων, οι θαμώνες του «Louis XIII» θα μπορούν να κάνουν τα ψώνια τους στις πανάκριβες, ιδιωτικές μπουτίκ του θέρετρου, όπου στα κοσμηματοπωλεία του θα διατίθενται κομψοτεχνήματα αξίας από 1 εκατ. δολάρια και πάνω, ενώ τα ρούχα θα είναι απαραιτήτως υψηλής ραπτικής, μοναδικά κομμάτια που θα ράβονται αποκλειστικά κατόπιν παραγγελίας.

Μιας και μιλάμε βέβαια για το Μακάο -όπου ο τζόγος έχει εξελιχθεί σε βιομηχανία εσόδων 45 δισ. δολαρίων ετησίως, επταπλάσια δηλαδή από εκείνα του Λας Βέγκας- στο «Louis XIII» θα υπάρχει απαραιτήτως και καζίνο, όπου θα υπάρχουν 66 τραπέζια τυχερών παιγνίων και δια ροπάλου minimum bet στα 650 δολάρια.

Μέχρι και οι 30 Rolls Royce Phantom που έχουν παραγγελθεί για τα… μεταφορικά στο θέρετρο θα είναι καθ’ υπερβολήν. Θα έχουν μήκος 6 μέτρα και περίπου 2 μέτρα πλάτος, «περίπου όσο ένα μέσο δωμάτιο ξενοδοχείου στο Λονδίνο», σχολιάζει καυστικά η Washington Post, «με τη διαφορά φυσικά ότι οι Phantom μπορούν να αναπτύξουν μέσα σε 5,8 δευτερόλεπτα τα 60 χλμ την ώρα».
«Η πολυτέλεια που θέλω φθάνει στα άκρα», εξηγεί στην South China Morning Post ο μεγιστάνας από το Χονγκ Κονγκ, που το Paris Match τον ονομάζει εύγλωττα «L’extravagant Monsieur Hung». Όπως ο ίδιος άλλωστε εξομολογήθηκε στο γαλλικό περιοδικό: «θέλω το Louis XIII να γίνει το αντίστοιχο της πολυτέλειας όπως είναι σήμερα η Google για τη γνώση. Δεν είμαι τόσο νάρκισσος για να συγκρίνω τον εαυτό μου με ένα τέτοιο εμπορικό σήμα, έχουμε όμως λίγο πολύ το ίδιο αξίωμα ως βάση.