Ο μεγιστάνας Ρίτσαρντ Μπράνσον μαζεύει χρήματα για τη Βενεζουέλα

Ο μεγιστάνας Ρίτσαρντ Μπράνσον μαζεύει χρήματα για τη Βενεζουέλα
Photo:

Ο Βρετανός επιχειρηματίας, ιδρυτής του ομίλου Virgin Group, δήλωσε ότι απαιτούνται πόροι για να καλυφθούν οι ιατρικές ανάγκες στη χώρα.

Την ελπίδα η συναυλία που διοργανώνει για τη συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας για τη Βενεζουέλα να προσελκύσει την παγκόσμια προσοχή και να σώσει ζωές στη χώρα που πλήττεται από κρίση εξέφρασε ο δισεκατομμυριούχος Σερ Ρίτσαρντ Μπράνσον.

Ο Βρετανός επιχειρηματίας, ιδρυτής του ομίλου Virgin Group, επενδυτής, συγγραφέας και φιλάνθρωπος δήλωσε τη Δευτέρα ότι απαιτούνται πόροι για να καλυφθούν οι ιατρικές ανάγκες στη χώρα.

Ο Ρίτσαρντ Μπράνσον δήλωσε στο AP ότι 300.000 άνθρωποι αναμένεται να παρακολουθήσουν τη συναυλία της Παρασκευής στα σύνορα Βενεζουέλας- Κολομβίας με τον Ισπανό τραγουδιστή Manu Chao, τη μεξικανική μπάντα Mana, τον Ισπανό τραγουδιστή Alejandro Sanz και τον καλλιτέχνη από τη Δομινικανή Δημοκρατία Juan Luis Guerra. Ο επιχειρηματίας τόνισε ότι δεν χρηματοδοτείται από καμία κυβέρνηση και ότι όλοι οι καλλιτέχνες θα εμφανιστούν δωρεάν, ελπίζοντας να συγκεντρωθεί οικονομική βοήθεια από τους θεατές που θα βλέπουν τη συναυλία μέσω live streaming στο διαδίκτυο.

«Η Βενεζουέλα δυστυχώς δεν έχει γίνει η ουτοπία που η σημερινή κυβέρνηση της χώρας ή η προηγούμενη κυβέρνηση ήλπιζαν και αυτό έχει ως αποτέλεσμα πολλοί άνθρωποι να πεθαίνουν λόγω έλλειψης ιατρικής βοήθειας» δήλωσε ο Μπράνσον σε τηλεφωνική συνέντευξη από την κατοικία του στις Βρετανικές Παρθένες Νήσους. «Νομίζω ότι η συναυλία θα προσελκύσει την προσοχή όλου του κόσμου στο πρόβλημα».

Η συναυλία πραγματοποιείται στην κολομβιανή μεθοριακή πόλη Κουκούτα, με πληθυσμό περίπου 700.000 κατοίκους, η οποία δέχεται εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες, που εγκαταλείπουν τη Βενεζουέλα. Η πόλη αποτελεί το σημείο στο οποίο αποστέλλεται διεθνής ανθρωπιστική βοήθεια αλλά εγκλωβίζεται στα σύνορα, καθώς ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο δεν τη δέχεται.

Ο Μπράνσον είπε ότι μίλησε με τον ηγέτη της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας Χουάν Γκουαϊδό και ελπίζει ότι οι ένοπλες δυνάμεις, μέχρι σήμερα πιστές στον Μαδούρο, θα επιτρέψουν την βοήθεια να φτάσει στη Βενεζουέλα που πλήττεται από έλλειψη τροφίμων και φαρμάκων.

«Θέλουμε να είναι ένα χαρούμενο γεγονός» δήλωσε ο Μπράνσον για τη συναυλία. «Και ελπίζουμε η λογική να κυριαρχήσει και ο στρατός να επιτρέψει να ανοίξει η γέφυρα ώστε να μπορούν να μεταφερθούν οι αναγκαίες προμήθειες».