Ο Michael Dell έγινε πλουσιότερος κατά 12 δισεκατομμύρια δολάρια

Ο Michael Dell έγινε πλουσιότερος κατά 12 δισεκατομμύρια δολάρια
SAN FRANCISCO, CA - SEPTEMBER 25: Dell CEO Michael Dell delivers a keynote address during the 2013 Oracle Open World conference on September 25, 2013 in San Francisco, California. The week-long Oracle Open World conference runs through September 26. (Photo by Justin Sullivan/Getty Images)

Βγάζοντας την εταιρεία του από το χρηματιστήριο και επανεισάγοντάς την σ’ αυτό.

Η επιστροφή του Michael Dell στις αγορές ύστερα από παρατεταμένη απουσία τον βοήθησε να γίνει πλουσιότερος κατά 12 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο άνθρωπος που έγινε διάσημος πουλώντας ηλεκτρονικούς υπολογιστές φτηνότερα μέσω του διαδικτύου έφυγε μακριά από τη λάμψη της Wall Street το 2013, βγάζοντας από το χρηματιστήριο μια εταιρεία στην οποία κατείχε μερίδιο μόλις 3,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων, καθώς οι πωλήσεις προσωπικών υπολογιστών είχαν αρχίσει να κάνουν «κοιλιά».

Ο ίδιος αναδιαμόρφωσε την εταιρεία, μετατρέποντας έναν κατασκευαστή φτηνών υπολογιστών σε μια διαφοροποιημένη εταιρεία τεχνολογίας που πουλάει τα πάντα, από διακομιστές μέχρι λογισμικό ασφαλείας. Τώρα, το μερίδιό του στη Dell Technologies Inc., η οποία εισήχθη στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης τον περασμένο μήνα, αποτιμάται στα 17 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με υπολογισμούς του Bloomberg.

«Τα τελευταία έξι χρόνια, η εταιρεία μετασχηματίστηκε σε έναν πάροχο αναγκαίων υποδομών αξίας 90 δισεκατομμυρίων δολαρίων, με εξαιρετική χρηματοοικονομική απόδοση και ένα κορυφαίο χαρτοφυλάκιο λύσεων τεχνολογίας end-to-end» ανέφερε εκπρόσωπος της εταιρείας σε γραπτή του δήλωση.

Η περιουσία του Dell αποτιμάται στα 27 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τον Δείκτη Bloomberg Billionaires, μια λίστα με τους 500 πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, από 15 δισεκατομμύρια δολάρια το 2013. Εκπρόσωπος του Michael Dell αρνήθηκε να προβεί σε κάποιο σχόλιο για την περιουσία του.

Την περιουσία του Dell διαχειρίζεται η MSD Capital, μια επενδυτική εταιρεία υπό την ηγεσία των Glenn Fuhrman και John Phelan. Η MSD, η οποία ιδρύθηκε το 1998, διαθέτει εξειδικευμένες γνώσεις και κεφάλαιο για την αγορά εταιρειών και τη διαχείριση εσωτερικών hedge funds.

Όταν η Dell Inc. βγήκε από το χρηματιστήριο, ο Dell διατηρούσε μερίδιο 15 τοις εκατό. Αφότου διέθεσε περίπου 8 δισεκατομμύρια δολάρια σε μετοχές και ρευστό κατά τη διάρκεια της εξόδου από το χρηματιστήριο, πλέον ο ίδιος κατέχει σχεδόν το μισό μετοχικό κεφάλαιο και τα τρία τέταρτα των δικαιωμάτων ψήφου.