Ο «μυστικός δείπνος» των τεσσάρων με στόχο τον Τραμπ

Ο «μυστικός δείπνος» των τεσσάρων με στόχο τον Τραμπ

Ποιοί έδωσαν το παρόν.

O CEO της Apple Tιμ Κουκ, ο CEO της Tesla Έλον Μασκ, ο CEO της Alphabet Λάρι Πέιτζ και ο δημιουργός του Napster Σιν Πάρκερ παρακολούθησαν μια «μυστική» εκδήλωση, στην οποία το κύριο θέμα ήταν να αποτραπεί ο Ντόναλντ Τραμπ να λάβει το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία των ΗΠΑ, σύμφωνα με δημοσίευμα της Huffington Post.

Αυτή η εκδήλωση, το ετήσιο Παγκόσμιο Φόρουμ του American Enterprise Institute είναι ένα συνέδριο που φιλοξενείται σε ένα ιδιωτικό νησί στα ανοικτά των ακτών της Τζόρτζια.

Εκτός από τους τεχνολογικούς ηγέτες, στην εκδήλωση συμμετείχαν ηγέτες του Ρεπουμπλικανού Κόμματος, όπως ο Μιτς ΜακΚόνελ, ο πρώην προεδρικός σύμβουλος Καρλ Ροβ και ο House Speaker Πωλ Ραϊαν.

Το φόρουμ είναι κλειστό στα μέσα ενημέρωσης.

Ακόμη, τo δημοσίευμα  αναφέρει ότι ο Κουκ συζήτησε με τον Ρεπουμπλικανό γερουσιστή Τομ Κόττον σχετικά με τη διαμάχη του FBI και της Apple όσον αφορά το «ξεκλείδωμα» του iPhone. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Κόττον στράφηκε εναντίον της απόφασης του Κουκ να μην βοηθήσει στην υπόθεση.

Οι επιχειρηματικοί ηγέτες συμμετέχουν σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις συνεχώς και για το λόγο αυτό είναι αδύνατο να καταλάβει κανείς τις πολιτικές τους πεποιθήσεις. Αυτό συνεπώς δηλώνει την πολιτική ισχύ που έχουν οι κορυφαίοι ηγέτες της Silicon Valley.

Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, ο Ντόναλντ Τραμπ  είναι το φαβορί των προκριματικών εκλογών που θα γίνουν στο Μίσιγκαν, το Μισισίπι, το Αϊντάχο και τη Χαβάη. Η κατάσταση εξελίσσεται με ταχείς ρυθμούς στην κούρσα για το χρίσμα στην πλευρά των Ρεπουμπλικάνων. Κάθε εβδομάδα μέχρι τώρα παγιώνει το προβάδισμά του ο 69χρονος Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος, με 12 νίκες στις 20 αναμετρήσεις, έχει μέχρι τώρα εξασφαλίσει τους περισσότερους εκλέκτορες και σε τόσο διαφορετικές περιοχές, όσο οι βορειοανατολικές ΗΠΑ και οι νότιες.

Ωστόσο ο επόμενος στην κούρσα, ο 45χρονος Τεντ Κρουζ, ο άσος της θρησκευτικής δεξιάς, φάνηκε ανταγωνιστικός στο Τέξας και στις γειτονικές πολιτείες, ενώ ο τρίτος στη σειρά, ο 44χρονος γερουσιαστής της Φλόριντα Μάρκο Ρούμπιο, αναμένεται να παλέψει για την παραμονή του ή όχι στην κούρσα για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων στις προκριματικές που θα γίνουν την ερχόμενη εβδομάδα στην πολιτεία αυτή.