Ο νέος CEO της Uber θέλει να βάλει στο Χρηματιστήριο την εταιρεία εντός τριετίας

Ο νέος CEO της Uber θέλει να βάλει στο Χρηματιστήριο την εταιρεία εντός τριετίας

Κάτι που θέλουν και οι επενδυτές.

Ο νέος CEO της Uber, Dara Khosrowshahi, δήλωσε στους υπαλλήλους ότι η εταιρεία θα πρέπει να προχωρήσει σε δημόσια εγγραφή, αλλά όχι νωρίτερα από 18 έως 36 μήνες, αναφέρουν πηγές που ήταν στην συνεδρίαση όλων των εργαζομένων και της διοίκησης την Τετάρτη.

Στα σχόλια του, μερικά απ’ τα οποία κυκλοφόρησαν μέσω του Twitter από τους δημοσιογράφους και την ομάδα επικοινωνίας της Uber, ο Khosrowshahi σημείωσε ότι το «κλειδί» για μια δημόσια εγγραφή είναι η προσοχή στα αποτελέσματα κάθε τριμήνου. Ο Khosrowshahi, πρώην διευθύνων σύμβουλος της Expedia, θα αναλάβει επίσημα τη νέα θέση την Τρίτη, ανέφερε το CNBC και θα αντικαταστήσει τον Τραβις Κάλανικ, ο οποίος παραιτήθηκε από την θέση του στην Uber τον Ιούνιο, μετά από μια σειρά από σκάνδαλα που ξέσπασαν εντός εταιρείας το 2017 και τα οποία ώθησαν τους επενδυτές να τον εξαναγκάσουν σε παραίτηση. Την Κυριακή, το διοικητικό συμβούλιο της Uber, στο οποίο συμμετέχει η Αριάννα Χάφινγκτον, ενέκρινε τον Khosrowshahi ως τον επόμενο CEO της εταιρείας.

Να σημειωθεί πώς οι επενδυτές περίμεναν διακαώς το IPO της εταιρείας από πέρυσι, οπότε και η αποτίμηση της ανήλθε στα 68 δις. δολάρια.

«Η εταιρεία πρέπει να αλλάξει. Αυτό που μας έφερε εδώ, δεν είναι αυτό που θα μας οδηγήσει στο επόμενο επίπεδο», δήλωσε ο Khosrowshahi, σύμφωνα με tweet της Uber.

Ο Khosrowshahi δήλωσε επίσης ότι θα είναι σημαντικό να φέρουμε έναν πρόεδρο να είναι ο συνεργάτης του στο επίπεδο του διοικητικού συμβουλίου, γεγονός που θα οδηγήσει στην ατζέντα και το ρυθμό του συμβουλίου.