Eπένδυση της ΟΠΑΠ στη Stoiximan.gr

Eπένδυση της ΟΠΑΠ στη Stoiximan.gr
Ôï êôßñéï äéïßêçóçò ôïõ ÏÐÁÐ, ÁèÞíá ÐÝìðôç 25 Éáíïõáñßïõ 2018. ÁÐÅ-ÌÐÅ/ÁÐÅ-ÌÐÅ/ÏÑÅÓÔÇÓ ÐÁÍÁÃÉÙÔÏÕ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ποσοστό της εταιρείας που διαχειρίζεται τον ιστότοπο Stoiximan.gr αποκτά, σύμφωνα με πληροφορίες ο ΟΠΑΠ.

Θέμα ακόμη και λίγων ωρών είναι η ανακοίνωση για τη συμφωνία με την οποία ο ΟΠΑΠ θα αποκτήσει ποσοστό της εταιρείας η οποία διαχειρίζεται, μεταξύ άλλων, τον ιστότοπο Stoiximan.gr.

Λεπτομέρειες της συμφωνίας δεν έχουν γίνει γνωστές, αλλά κατά πληροφορίες περιλαμβάνει την εξαγορά εξ’ ολοκλήρου από τον ΟΠAΠ του ποσοστού του επιχειρηματία Φώτη Μπόμπολα (36,75%).

Το τίμημα είναι κατά προσέγγιση 8 φορές το EBITDA του 2017 και ανέρχεται στα 50 εκατομμύρια ευρώ. Η Stoiximan διατηρεί την αυτονομία της, δηλαδή συνεχίζει κανονικά να παρέχει τις υπηρεσίες της, όπως μέχρι σήμερα, από τη δική της πλατφόρμα και ιστοσελίδα ενώ το management παραμένει το ίδιο καθώς και ο τρόπος λειτουργίας της εταιρείας, κάτι που αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στη διοίκηση της Stoiximan.

Μετά την στρατηγική σύμπραξη ΟΠΑΠ-Stoiximan και την αποχώρηση του Φώτη Μπόμπολα, οι υπόλοιποι μέτοχοι της Stoiximan όχι μόνο παραμένουν διοικητικά ενεργοί, αλλά αυξάνουν και το ποσοστό τους στη μητρική εταιρεία.

Με την επένδυση αυτή, δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για την ευρύτερη συνεργασία των δύο πλευρών εντός και εκτός ελληνικής αγοράς, σε επίπεδο στρατηγικής αλλά και τεχνολογικής ανάπτυξης. Η κίνηση του ΟΠΑΠ θεωρείται αναμενόμενη, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη η αναδιάταξη της ελληνικής αγοράς Διαδικτυακού Στοιχήματος μέσω και του σχεδίου νόμου που κατέθεσε προ ημερών η κυβέρνηση για την αδειοδότηση των εταιρειών.

Η ελληνική αγορά διαδικτυακού στοιχήματος βρίσκεται πλέον κοντά στα επίπεδα της επίγειας αγοράς τυχερών παιχνιδιών, σύμφωνα με τα στοιχεία της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων» (ΕΕΕΠ).

Με βάση τις καταστάσεις που υπέβαλλαν φέτος στην ΕΕΕΠ οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην αγορά Διαδικτυακού Στοιχηματισμού, τα συνολικά τους έσοδα ανήλθαν το 2017 σε 5,3 δισ. ευρώ με τα μικτά κέρδη (GGR) μόλις στα 280,6 εκατ. ευρώ. Την ίδια χρονιά, η επίγεια αγορά στοιχηματισμού (τα παιχνίδια που διαχειρίζεται ο όμιλος ΟΠΑΠκαι τα καζίνο) έφτασε τα 6 δισ. ευρώ με τα μικτά κέρδη στα 1,6 δισ. ευρώ.

Σήμερα ο ΟΠΑΠ είναι η μεγαλύτερη εταιρεία τυχερών παιχνιδιών στην Ελλάδα, με δίκτυο πωλήσεων άνω των 4.000 πρακτορείων και δραστηριότητα σε αριθμολαχεία, αθλητικό στοιχηματισμό, ιππόδρομο, λαχεία και σκρατς. Το 2017 πραγματοποίησε καθαρά έσοδα προ εισφορών (GGR) ύψους 1,45 δισ. ευρώ και EBITDA 307 εκατ. ευρώ.