Ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ πραγματοποιεί μια συναυλία…online

Ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ πραγματοποιεί μια συναυλία…online
British singer Sir Paul McCartney performs during the Queen's Diamond Jubilee Concert at Buckingham Palace in London on Juine 4, 2012. The star-studded musical extravaganza comes on the third of four days of celebrations to celebrate Queen Elizabeth II's 60 years on the throne. AFP PHOTO / LEON NEAL (Photo credit should read LEON NEAL/AFP/GettyImages)

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να την παρακολουθήσουν εξ ολοκλήρου στο YouTube.

Το YouTube θα φιλοξενήσει ζωντανή συναυλία του Πολ ΜακΚάρτνεϊ την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου, μια κίνηση-κλειδί για τις υπηρεσίες της εταιρείας για ζωντανές μεταδόσεις . Ξεκινώντας στις 4 π.μ. ώρα Ελλάδας (ξημερώματα Σαββάτου), το πρώην μέλος του θρυλικού συγκροτήματος The Beatles θα παίξει τραγούδια από την προσωπική του καριέρα, αλλά και από το καινούριο άλμπουμ του Egypt Station. Οι φανς του καλλιτέχνη μπορούν να παρακολουθήσουν την συναυλία, η οποία θα μεταδοθεί live από τη Νέα Υόρκη, σε αυτή τη σελίδα.

Το YouTube έχει ξαναφιλοξενήσει ζωντανές συναυλίες, όπως αυτές των U2, του Μπρους Σπρίνγκστιν και του Κάνιε Γουέστ. Ο Μπον Τζόβι, μάλιστα, παρουσίασε μια εκπομπή πριν από οκτώ χρόνια στην υπηρεσία. Αλλά ο ΜακΚάρτνεϊ είναι μέλος της «βασιλικής οικογένειας» της ροκ σκηνής και ίσως προσελκύσει το μεγαλύτερο ακροατήριο που έχει συγκεντρωθεί στον ιστότοπο μέχρι σήμερα.

Ο ΜακΚάρτνεϊ έχει από καιρό υιοθετήσει την νέα τεχνολογία, και μοιάζει σαν χθες όταν αυτός μαζί με άλλους που είχαν σημαντικό ενδιαφέρον για τον κατάλογο με τα τραγούδια των Beatles, ξεκίνησαν μια προσπάθεια να φέρουν τα τραγούδια αυτά στα ηλεκτρονικά μέσα. Τελικά, η Apple κέρδισε τα δικαιώματα το 2010. Μόλις πέρυσι, ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ κατέληξε σε μια συμφωνία με την Sony/ATV (που κάποτε ανήκε στον Μάικλ Τζάκσον) για να ανακτήσει τα δικαιώματα μερικών τραγουδιών των Beatles, συμπεριλαμβανομένων των «I Want to Hold Your Hand», «Yesterday» και «Hey Jude».

Με την περιουσία του να εκτιμάται στα 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια, ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ είναι ένας από τους πιο ακριβοπληρωμένους μουσικούς στον κόσμο. Πριν από δύο χρόνια, οι Beatles χαρακτηρίστηκαν ως το πιο επιτυχημένο συγκρότημα όλων των εποχών στο Ηνωμένο Βασίλειο, κατακτώντας την πρώτη θέση στις πωλήσεις 22 φορές. Οι συναυλίες του είναι συχνά sold out, καθιστώντας την εμφάνισή του στο YouTube μια ευκαιρία για τους φανς του να τον απολαύσουν όχι μόνο δωρεάν, αλλά και χωρίς να χρειάζεται να ανανεώνουν τακτικά το πρόγραμμα περιήγησής τους τους με την ελπίδα να καταφέρουν να κλείσουν μια καλή θέση στη συναυλία.