Ο πρίγκιπας Κάρολος και η Ρόουζ Μακ Γκόουαν τιμήθηκαν στα Βραβεία του περιοδικού GQ

Ο πρίγκιπας Κάρολος και η Ρόουζ Μακ Γκόουαν τιμήθηκαν στα Βραβεία του περιοδικού GQ

Η τελετή πραγματοποιήθηκε για να τιμήσει προσωπικότητες που επηρεάζουν τον χώρο της ψυχαγωγίας, της πολιτικής, του αθλητισμού και του στυλ.

Ο Κάρολος τιμήθηκε με το Βραβείο του Εκδότη για τη συνολική προσφορά του σε φιλανθρωπικούς σκοπούς, όπως αναφέρει το περιοδικό GQ που δίνει τα ετήσια βραβεία «Men of the Year Awards 2018» και επικαλείται τα σχεδόν 50 χρόνια φιλανθρωπικής δράσης του πρίγκιπα διαδόχου, το οποίο περιλαμβάνει την προώθηση στόχων όπως η προστασία του περιβάλλοντος, οι ευκαιρίες για τους νέους, η ανεξιθρησκία.

Ο 69χρονος, πρώτος στη σειρά διαδοχής του βρετανικού θρόνου, είναι προστάτης ή πρόεδρος σε περισσότερες από 400 φιλανθρωπικές οργανώσεις.

Το περιοδικό GQ βράβευσε επίσης την ηθοποιό Ρόουζ Μακ Γκόουαν, γνωστή από τους ρόλους της στην ταινία «Scream» και στην τηλεοπτική σειρά «Οι μάγισσες», ακτιβίστρια με ευθύτητα που μιλούσε εκ μέρους των θυμάτων σεξουαλικής κακοποίησης. Είναι η πρώτη γυναίκα που λαμβάνει το Βραβείο Έμπνευση και το περιοδικό επισημαίνει ότι «το ανοικτό πνεύμα και η ειλικρίνειά της όσον αφορά την εμπειρία της ήταν μια από τις κινητήριες δυνάμεις» πίσω από το κίνημα #MeToo κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης.

Η 45χρονη Αμερικανίδα ήταν μια από τις πρώτες από τις 70 και πλέον γυναίκες που κατηγόρησαν τον κινηματογραφικό παραγωγό του Χόλυγουντ Χάρβεϊ Γουάινστιν για σεξουαλική κακοποίηση. Σε βάρος του Γουάινστιν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες, στη Νέα Υόρκη, για σεξουαλική επίθεση εναντίον τριών γυναικών. Ο ίδιος αρνείται ότι είχε μη συναινετικές σχέσεις με οποιανδήποτε.

«Αυτό σημαίνει πολλά», δήλωσε η Ρόουζ Μακ Γκόουαν στους δημοσιογράφους ενώ φωτογραφιζόταν πάνω στο κόκκινο χαλί.

Η τελετή απονομής των βραβείων πραγματοποιήθηκε στο μουσείο Tate Modern για να τιμήσει προσωπικότητες που επηρεάζουν τον χώρο της ψυχαγωγίας, της πολιτικής, του αθλητισμού και του στυλ. Πλήθος διασημοτήτων παρακολούθησε τη βραδιά, ανάμεσά τους η ποπ σταρ Κάιλι Μινόγκ, ο 35χρονος αυστραλός ηθοποιός Κρις Χέμσγουορθ, γνωστός ως «Thor» από την ερμηνεία του ήρωα των κόμικς της Marvel στην ομώνυμη ταινία, η 63χρονη σχεδιάστρια μόδας Ντονατέλα Βερσάτσε.