Ο… προεδρικός λόγος που η αποδοχή της πορνογραφίας αυξήθηκε στις ΗΠΑ

Ο… προεδρικός λόγος που η αποδοχή της πορνογραφίας αυξήθηκε στις ΗΠΑ

Και ο λόγος ίσως είναι η Stormy Daniels.

Σύμφωνα με μια νέα έρευνα γνώμης, πάνω από το 40% των Αμερικανών δηλώνουν ότι πιστεύουν πως η πορνογραφία είναι «ηθικά αποδεκτή» – πρόκειται για το υψηλότερο ποσοστό αποδοχής από τότε που η εταιρεία δημοσκοπήσεων Gallup ερεύνησε για πρώτη φορά τις στάσεις της κοινής γνώμης γι’ αυτό το θέμα το 2011.

Η έρευνα γνώμης της Gallup, που δημοσιεύθηκε την περασμένη Τρίτη, διαπίστωσε πως το 43% των Αμερικανών πιστεύει ότι η πορνογραφία είναι «ηθικά αποδεκτή», από 36% που ήταν πέρυσι. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι απόψεις των Αμερικανών σχετικά με την πορνογραφία άλλαξαν περισσότερο πέρυσι απ’ ό,τι σε ολόκληρη την περίοδο 2011 – 2016.

Συγκεκριμένα, η πλειοψηφία των Δημοκρατικών (53%) δηλώνουν ότι θεωρούν πως η πορνογραφία είναι ηθικά αποδεκτή, σε σύγκριση με μόλις 27% των Ρεπουμπλικάνων. Το χάσμα βάσει κομματικών προτιμήσεων διευρύνθηκε φέτος στις 26 ποσοστιαίες μονάδες.

Ενώ ο αριθμός των Δημοκρατικών που χαρακτηρίζουν τους εαυτούς τους ως κοινωνικά φιλελεύθερους δεν άλλαξε πολύ από πέρυσι, το ποσοστό των Δημοκρατικών που λένε ότι η πορνογραφία είναι αποδεκτή αυξήθηκε κατά 11 ποσοστιαίες μονάδες – κάτι που η Gallup είπε ότι θα μπορούσε να αποδοθεί στην πρωταγωνίστρια ταινιών για ενήλικες Stormy Daniels.

Η Daniels έχει υποβάλλει αγωγή εναντίον του Προέδρου Trump, επιδιώκοντας την ακύρωση μιας συμφωνίας εμπιστευτικότητας που σχετίζεται με τη σχέση που φημολογείται ότι είχε μαζί του το 2006.

«Ωστόσο, η αιτία της στροφής της κοινής γνώμης πάνω σε αυτό το θέμα είναι λιγότερο ξεκάθαρη. Μπορεί να αντιπροσωπεύει μια ακραία τιμή, και άρα η αποδοχή της πορνογραφίας θα μπορούσε να μειωθεί του χρόνου, έστω κι αν παραμείνει πάνω από το επίπεδο του 2017», ανέφερε ο αναλυτής της Gallup Andrew Dugan στη συνοδευτική έκθεση της έρευνας γνώμης.

«Εναλλακτικά, η στροφή αυτή της κοινής γνώμης, αν και βασικά τροφοδοτείται από μια δομική τάση, μπορεί να έχει μεγεθυνθεί από πολιτικούς παράγοντες, όπως η δημόσια διαμάχη μεταξύ της Stormy Daniels και του Αμερικανού Προέδρου».

Άλλες δημογραφικές ομάδες όπου παρατηρήθηκε μεγάλη αύξηση στην έγκριση της πορνογραφίας ήταν τα μη έγγαμα άτομα (50%) και οι άνδρες ηλικίας 18 έως 49 ετών (67%).

Η έρευνα γνώμης – στην οποία συμμετείχαν 1.024 ενήλικοι μέσω τηλεφώνου – διεξήχθη την περίοδο 1-10 Μαΐου. Το περιθώριο σφάλματος είναι συν/πλην 4 ποσοστιαίες μονάδες.

Πηγή: fortune.com