Ο πρωθυπουργός προανήγγειλε 4.500 προσλήψεις στο ΕΣΥ

Ο πρωθυπουργός προανήγγειλε 4.500 προσλήψεις στο ΕΣΥ

Μέτρα στήριξης της εγχώριας φαρμακοβιομηχανίας υποσχέθηκε ο πρωθυπουργός.

«Η Υγεία αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση», σημείωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην επίσκεψή του στο Υπουργείο Υγείας, κατά τη διάρκεια της οποίας ενημερώθηκε από την πολιτική ηγεσία. Στη συνέχεια, ο κ. Τσίπρας ανακοίνωσε τους βασικούς άξονες που θα ακολουθήσει το υπουργείο.

«Στόχος είναι η ισότιμη πρόσβαση του πληθυσμού στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, στο φάρμακο, στα εμβόλια και στις εξετάσεις. Η Υγεία από θύμα των μνημονίων και της λιτότητας, θα γίνει ξανά δικαίωμα για κάθε πολίτη, τόνισε χαρακτηριστικά», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας προαναγγέλλοντας 4.500 προσλήψεις στο χώρο της υγείας, προκειμένου να καλυφθούν άμεσα οι επείγουσες ανάγκες του ΕΣΥ. Οι προσλήψεις θα αφορούν εξειδικευμένο προσωπικό, όπως γιατροί, νοσηλευτές και παραϊατρικό προσωπικό. Επτακόσιες από αυτές τις θέσεις εργασίας θα αφορούν περιοχές όπου υπάρχει άμεση ανάγκη, όπως τα νησιά του Αιγαίου, η δυτική Μακεδονία, η Θεσπρωτία και η Θράκη.

Ο Αλέξης Τσίπρας προανήγγειλε, επίσης, αναδιοργάνωση του ΕΚΑΒ, του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων, ενίσχυση των ΜΕΘ, αλλά και διασφάλιση των προϋποθέσεων να λειτουργήσουν σωστά οι δομές Ψυχικής Υγείας αλλά και τα ογκολογικά κέντρα. Παράλληλα υπογράμμισε: «Είμαι ευτυχής που σήμερα μετά τη δημοσίευσή του στο ΦΕΚ, καταργείται το εισιτήριο των πέντε ευρώ στα νοσοκομεία. Ήταν απαράδεκτη η καταβολή των χρημάτων αυτών, για την είσοδο στα νοσοκομεία. Είναι δικαίωμα κάθε πολίτη η δωρεάν πρόσβαση».

«Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας προχωρά στη δημιουργία του Εθνικού Ηλεκτρονικού Ιατρικού Φακέλου για κάθε ασθενή, ο οποίος θα βελτιώσει το επίπεδο των υπηρεσιών και θα μειώσει το κόστος υγείας», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας και προσέθεσε: «Θα αξιοποιηθούν τα στρατιωτικά νοσοκομεία στο ΕΣΥ και σε συνεργασία με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, θα στηριχθούν υγειονομικά οι άγονες και νησιωτικές περιοχές της χώρας. Θα δοθούν ισχυρά κίνητρα σε γιατρούς, ώστε να θητεύσουν σε άγονες περιοχές της χώρες, όπου με τη βοήθεια της τηλεϊατρικής εκτιμάται ότι θα αναβαθμιστούν σημαντικά οι υπηρεσίες υγείας».

«Στον τομέα του φαρμάκου λαμβάνουμε υπόψη τη δημόσια υγεία. Η αναβάθμιση του ΕΟΦ αποτελεί άμεση προτεραιότητα καθώς θα αποτελέσει το βασικότερο εργαλείο για την υλοποίησης της πολιτικής μας. Δίνουμε βάση στην ενίσχυση της εγχώριας ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας και αναλαμβάνουμε μέτρα στήριξης του κλάδου, με άμεσες επιδράσεις και στην ανεργία».

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση θα είναι ιδιαίτερα αμείλικτη στη διαφθορά στο χώρο της υγείας. Δεν θα υπάρξει η παραμικρή ανοχή σε σκάνδαλα και σε σχέδια κερδοσκοπίας. Γι’ αυτό προχωρούμε στην υιοθέτηση ενός ηλεκτρονικού συστήματος καταπολέμησης της σπατάλης και της διαφθοράς στον τομέα της υγείας, σημείωσε.