Ο Σκορπιός αλλάζει: Η μεγάλη επένδυση του Ριμπολόβλεφ ύψους 165 εκατ. ευρώ στο θρυλικό νησί

Ο Σκορπιός αλλάζει: Η μεγάλη επένδυση του Ριμπολόβλεφ ύψους 165 εκατ. ευρώ στο θρυλικό νησί
Photo: Φωτ. Προσωπικού Αρχείου

Στόχος να μετατραπεί σε ένα πρώτης τάξεως πολυτελές θέρετρο για λίγους.

Σαράντα τέσσερα χρόνια από το θάνατο του Αριστοτέλη Ωνάση (έφυγε από τη ζωή στις 15 Μαρτίου 1975) και στον άλλοτε επίγειο παράδεισό του, τον Σκορπιό, επικρατεί πυρετός εργασιών.

Όπως αναφέρει το protothema.gr, ο Σκορπιός αλλάζει μορφή προκειμένου να μετατραπεί σε ένα πρώτης τάξεως πολυτελές θέρετρο για λίγους. Η οικογένεια Ριμπολόβλεφ είναι έτοιμη να πραγματοποιήσει την επένδυση των 165 εκατομμυρίων ευρώ που θα αλλάξει άρδην το τουριστικό γίγνεσθαι του Ιονίου.

«Όπως έχω επισημάνει πολλές φορές στο παρελθόν οι εργασίες στο νησί γίνονται σύμφωνα με σεβασμό στη φύση, το περιβάλλον αλλά και την ιστορία του Αριστοτέλη Ωνάση» είπε κ. Σεργκέι Τσερνίτσιν σύμβουλος και εκπρόσωπος της οικογένειας Ριμπολόβλεφ.

 

Τα πρώτα μηχανήματα εμφανίστηκαν πριν από λίγες εβδομάδες στον Σκορπιό για την πρώτη ριζική ανάπλαση του νησιού και τα συνεργεία δουλεύουν πυρετωδώς. Το project αναμένεται να είναι έτοιμο, σύμφωνα με τους υπεύθυνους του νησιού, περίπου σε δύο χρόνια και συγκεκριμένα τον Μάιο του 2021, καθώς τα έργα θα διακόπτονται τα καλοκαίρια κατά τα διαστήματα που η οικογένεια Ριμπολόβλεφ και οι καλεσμένοι της θα βρίσκονται στον Σκορπιό.

Στόχος είναι το πολυτελές resort που θα κατασκευαστεί να χρησιμοποιηθεί αρχικά για την οικογένεια και τους φίλους της αλλά και να διατίθεται σε βάθος χρόνου για ενοικίαση σε κροίσους από όλον τον κόσμο, με το τίμημα να αγγίζει το – αστρονομικό για τα ελληνικά δεδομένα- ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ την εβδομάδα.

Στον Σκορπιό εργάζονται σήμερα περίπου 50 άτομα, κηπουροί, μηχανικοί, υπάλληλοι καθαριότητας και διοικητικό προσωπικό, που είναι ντόπιοι στην πλειονότητά τους ενώ όταν ολοκληρωθεί το έργο αναμένεται να φτάσουν τους 200.

Περίπου 60 δέντρα, υπεραιωνόβια πολλά από από αυτά, θα μεταφυτευτούν συνολικά σε άλλα σημεία του νησιού, με τους ειδικούς που έχουν αναλάβει το δύσκολο έργο να προχωρούν στις απαραίτητες κινήσεις με «χειρουργική» ακρίβεια, ώστε τα δέντρα να διασωθούν στο σύνολό τους.

Πληροφορίες, φωτογραφίες: Εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος