Ο Τραμπ απαντά στις κατηγορίες του πρώην δικηγόρου του: «Επινόησε» τα γεγονότα

Ο Τραμπ απαντά στις κατηγορίες του πρώην δικηγόρου του: «Επινόησε» τα γεγονότα
epa06963359 United States President Donald J. Trump speaks to supporters during a rally at the Charleston Civic Center in Charleston, West Virginia, USA, 21 August 2018. Trump is slated to appear at up to eight Make America Great Again rallies and more than a dozen fundraisers in the next six weeks. EPA/MARK LYONS

Με ακόμη έναν καταιγισμό αναρτήσεων στο Twitter ο Αμερικανός πρόεδρος επέκρινε τον Μάικλ Κόεν, ενώ στήριξε τον πρώην επικεφαλής της προεκλογικής του καμπάνιας.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ κατηγόρησε σήμερα τον πρώην δικηγόρο του Μάικλ Κόεν ότι «επινόησε» τα γεγονότα για τα οποία ομολόγησε την ενοχή του ενώπιον δικαστηρίου του Μανχάταν, ωστόσο μίλησε με εγκωμιαστικά λόγια για τον πρώην διευθυντή της προεκλογικής εκστρατείας του Πολ Μάναφορτ, ο οποίος καταδικάστηκε χθες από την αμερικανική δικαιοσύνη.

Ο Μάικλ Κόεν «έσπασε» μπροστά στην πίεση των ανακριτών, υποστήριξε ο Ντόναλντ Τραμπ σε ένα tweet, κατηγορώντας τον δικηγόρο ότι «επινόησε ιστορίες προκειμένου να πετύχει μια συμφωνία» διαπραγμάτευσης της ποινής του.

Μάλιστα επιτέθηκε στον πρώην δικηγόρο του, γράφοντας «αν κάποιος ψάχνει για καλό δικηγόρο, συμβουλεύω να μην προσλάβει τον Μάικλ Κόεν!».

Την ίδια ώρα, ο Αμερικανός πρόεδρος έγραψε στο Twitter πως νιώθει «τόσο σεβασμό για έναν θαρραλέο άνδρα», όπως ο Πολ Μάναφορτ, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για τραπεζική απάτη και φοροδιαφυγή.

«Ο πρόεδρος Ομπάμα κατέστη υπεύθυνος για μια σοβαρή παράβαση στη χρηματοδότηση της προεκλογικής του εκστρατείας και το διευθέτησε εύκολα!» συμπλήρωσε ο Τραμπ.

Απαντά ο Κόεν: Δεν θα δεχτώ προεδρική χάρη, αποτελεί κατάχρηση εξουσίας

Ο πρώην δικηγόρος του Αμερικανού προέδρου Μάικλ Κόεν δεν πρόκειται να αποδεχτεί μια προεδρική χάρη, όπως υπογράμμισε σήμερα ο συνήγορός του, μία ημέρα αφότου ο πελάτης του δήλωσε ένοχος για οκτώ κατηγορίες και υποστήριξε ότι ενήργησε κατ’ εντολή του Ντόναλντ Τραμπ.

Σε αλλεπάλληλες τηλεοπτικές συνεντεύξεις του, ο Λάνι Ντέιβις, ο συνήγορος του Κόεν, είπε ότι ο Κόεν δεν θέλει να έχει καμία σχέση με αυτό που θεωρεί κατάχρηση της εξουσίας του Τραμπ να απονέμει χάρες. Ο Κόεν αμφισβητεί επίσης την πίστη του Τραμπ στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον κρίνει ακατάλληλο να ασκεί δημόσιο αξίωμα, σύμφωνα πάντα με τον Ντέιβις.

«Δεν θα δεχτεί τίποτα και δεν θέλει τίποτα από τον Ντόναλντ Τραμπ» είπε χαρακτηριστικά στο τηλεοπτικό δίκτυο MSNBC.

Στην κατάθεσή του την Τρίτη ο Κόεν δήλωσε σε ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν ότι «ένας υποψήφιος για ομοσπονδιακό αξίωμα» του ζήτησε να φροντίσει για την καταβολή χρημάτων, πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2016, ώστε να μην μιλήσουν δημοσίως δύο γυναίκες που υποστήριζαν ότι είχαν σεξουαλικές σχέσεις μαζί του. Δήλωσε ένοχος για φοροδιαφυγή, τραπεζική απάτη και παραβίαση της νομοθεσίας περί χρηματοδότησης προεκλογικής εκστρατείας. Μολονότι δεν κατονόμασε τον Τραμπ, ο Ντέιβις σήμερα κατηγόρησε τον πρόεδρο ότι εμπλέκεται άμεσα στην υπόθεση.

Ο Λάνι Ντέιβις πρόσθεσε ότι πιστεύει πως ο Κόεν έχει πληροφορίες που θα ενδιέφεραν τον Ρόμπερτ Μιούλερ, τον ειδικό εισαγγελέα που εξετάζει την ανάμιξη της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές. Οι πληροφορίες αυτές αφορούν αφενός «τη γνώση περί μιας συνωμοσίας για τη διαφθορά της αμερικανικής δημοκρατίας από τους Ρώσους» και αφετέρου «την παράλειψη αναφοράς αυτών των πληροφοριών στο FBI», είπε στο MSNBC.

Λίγο αργότερα, είπε στο CNN ότι ο Κόεν έχει πληροφορίες που θα ενδιέφεραν τον ειδικό εισαγγελέα «σχετικά με το αν γνώριζε ο Ντόναλντ Τραμπ εκ των προτέρων για την κλοπή των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου». Δώδεκα Ρώσοι πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών κατηγορούνται στις ΗΠΑ για κυβερνοεπίθεση στα δίκτυα ηλεκτρονικών υπολογιστών του Δημοκρατικού Κόμματος και της προεκλογικής εκστρατείας της Χίλαρι Κλίντον.

Εκπρόσωποι του Λευκού Οίκου δεν ανταποκρίθηκαν άμεσα σε ένα αίτημα να σχολιάσουν αν ο Τραμπ εξετάζει το ενδεχόμενο να απονείμει χάρη στον Κόεν.

Δείτε ακόμη: Διπλό πλήγμα για τον Ντόναλντ Τραμπ στα δικαστήρια – Ο Κόεν τον ενέπλεξε στην κατάθεσή του