Ο Τραμπ είναι έτοιμος να ανοίξει τα χαρτιά του για ΔΝΤ και Ελλάδα

Ο Τραμπ είναι έτοιμος να ανοίξει τα χαρτιά του για ΔΝΤ και Ελλάδα

Την πολιτική των ΗΠΑ στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για το θέμα της Ελλάδας θα αποκαλύψει τις επόμενες ημέρες ο Αμερικανός πρόεδρος.

 

Λιγότερο από 24 ώρες αφότου ολοκληρώθηκε η τετραήμερη σύνοδος του ΔΝΤ στην Ουάσινγκτον ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι θα αποκαλύψει σύντομα την πολιτική του όσον αφορά το Ταμείο, ενώ αναφέρθηκε και στην Ελλάδα.

Όπως αναφέρει το Newsmax, σε ερώτησή του προς τον Τραμπ, τη Δευτέρα το βράδυ, ο Αμερικανός πρόεδρος χωρίς να αναφέρει λεπτομέρεις σημείωσε ότι πιθανότατα θα διατηρήσει την υποστήριξη των ΗΠΑ στο ΔΝΤ στο τρέχον επίπεδο χρηματοδότησης, αντί να ζητήσει από το Κογκρέσο να την ακυρώσει.

“Θα έχουμε κάτι για το ΔΝΤ σε λίγες μέρες”, δήλωσε ο Τραμπ σε ερώτηση του Newsmax, υπονοώντας ότι γνώριζε ότι υπάρχουν ερωτήματα σχετικά με το τι θα ακολουθήσει για την πολιτική του ταμείου.

Μιλώντας σε ιδιωτική συνάντηση με δημοσιογράφους στη Δυτική Πτέρυγα του Λευκού Οίκου, ο Τραμπ αναφέρθηκε και στη δυσχερή κατάσταση της Ελλάδας, που τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίζει την κρίση χρέος που είναι τώρα στα 323 δισ. ευρώ.

“Η Ελλάδα! Όλοι είναι σε άθλια κατάσταση εκεί, είναι απαίσιο. Είσαι Έλληνας;”, είπε απαντώντας σε ερώτηση του Newsmax.

Οι δηλώσεις Τραμπ έρχονται ένα μήνα αφού διόρισε τον Ντέιβιντ Μάλπας ως ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ, που επιβλέπει τη διεθνή χρηματοδότηση. Στη συνέχεια διόρισε τον Άνταμ Λέρικ ως αναπληρωτή του Μάλπας. Να σημειωθεί ότι και οι δύο έχουν ασκήσει κριτική στο ΔΝΤ.

Τέλος, το Newsmax σημειώνει ότι ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, δήλωσε στο πρακτορείο πως “είναι σημαντικό να καταλήξουν οι πιστωτές και το ΔΝΤ σε έναν αξιόπιστο συμβιβασμό που θα διασφαλίζει τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους”, προσθέτοντας ότι “περιμένουμε να δούμε τι σκέφτεται η νέα κυβέρνηση των Η.Π.Α. Δεν θέλουμε να τραβήξει κι άλλο αυτό”.

Πηγή: news247.gr