O Τραμπ τα γυρίζει ξανά: Ανοιχτό το ενδεχόμενο να συναντηθεί με τον Κιμ

O Τραμπ τα γυρίζει ξανά: Ανοιχτό το ενδεχόμενο να συναντηθεί με τον Κιμ

Μπορεί τελικά να γίνει η Σύνοδος με τη Βόρεια Κορέα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε με ανάρτησή του στο twitter ότι είχε «πολύ παραγωγικές συζητήσεις» με την Πιονγκγιάνγκ για τον επαναπρογραμματισμό της συνόδου κορυφής μεταξύ των δύο χωρών, μια μέρα μετά αφού ακύρωσε την προγραμματισμένη για τις 12 Ιουνίου στη Σιγκαπούρη συνάντησή του με τον Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν.

«Είχαμε πολύ παραγωγικές συνομιλίες με τη Βόρεια Κορέα για την επαναφορά της συνόδου που, αν συμβεί, πιθανώς να παραμείνει στη Σιγκαπούρη, την ίδια ημερομηνία, στις 12 Ιουνίου και αν κριθεί αναγκαίο, να επεκταθεί πέρα αυτής της ημερομηνίας», τόνισε ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος.

Η Σεούλ χαιρετίζει την επανέναρξη διαλόγου ΗΠΑ-Βόρειας Κορέας για τη διεξαγωγή συνόδου κορυφής

Η Σεούλ χαιρέτισε την επανέναρξη των συζητήσεων μεταξύ ΗΠΑ και Βόρειας Κορέας για τη διεξαγωγή μιας συνόδου κορυφής του Ντόναλντ Τραμπ και του Κιμ Γιονγκ Ουν τον Ιούνιο, δήλωσε ένας εκπρόσωπος της νοτιοκορεατικής προεδρίας.

«Είναι ευτυχές γεγονός ότι η πιθανότητα διαλόγου μεταξύ Βόρειας Κορέας και ΗΠΑ είναι ακόμη ζωντανή χωρίς να έχει μηδενιστεί», δήλωσε ο εκπρόσωπος Έουι- Κιεόμ, σημειώνοντας ότι «παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις».

Νωρίτερα ο Τραμπ με tweet τόνισε ότι είχε «πολύ παραγωγικές συζητήσεις» με την Πιονγκγιάνγκ για τον επαναπρογραμματισμό της συνόδου κορυφής μεταξύ των δύο χωρών, μια μέρα μετά αφού ακύρωσε την προγραμματισμένη για τις 12 Ιουνίου στη Σιγκαπούρη συνάντησή του με τον Βορειοκορεάτη ηγέτη.

Έκτακτη συνάντηση των ηγετών Νοτίου και Βορείου Κορέας

Ο πρόεδρος της Νοτίου Κορέας Μουν Τζάε-ιν και ο ηγέτης της Βορείου Κορέας, Κιμ Γιόνγκ- ουν, συναντήθηκαν, σήμερα Σάββατο, στην αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη που χωρίζει τις δύο χώρες. Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, το αντικείμενο της συνάντησης ήταν η ανταλλαγή απόψεων που θα προλειάνουν το έδαφος για τη σύνοδο ανάμεσα στις ΗΠΑ και τη Βόρεια Κορέα.

Πληροφορίες που προέρχονται από την πλευρά της Ν. Κορέας, αναφέρουν ότι ο πρόεδρος Μουν Τζάε-ιν, θα προβεί σε ανακοινώσεις σχετικά με την έκβαση της συνάντησης του με τον Κιμ Γιονγκ- ουν αύριο Κυριακή.

Η είδηση της διμερούς επαφής αναπτέρωσε τις ελπίδες για συνάντηση του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με τον Βόρειοκορεάτη ομόλογό του.