Ο Τραμπ ξέρει να πουλάει F16 αλλά προσωπικά έχει χάσει εκατοντάδες εκατομμύρια

Ο Τραμπ ξέρει να πουλάει F16 αλλά προσωπικά έχει χάσει εκατοντάδες εκατομμύρια
President Donald Trump pauses as he talks to reporters during a meeting with former Secretary of State Henry Kissinger in the Oval Office of the White House, Wednesday, May 10, 2017, in Washington. (AP Photo/Evan Vucci)

Έπεσε 92 θέσεις σε μια κατάταξη των πλουσιότερων ανθρώπων στην Αμερική.

Η περιουσία του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ έχει μειωθεί κατά 600 εκατομμύρια δολάρια τον τελευταίο χρόνο, σύμφωνα με μια νέα ανάλυση από το Forbes. Κι αυτό τον οδήγησε σε πτώση 92 θέσεων στη λίστα του περιοδικού με τους πλουσιότερους ανθρώπους στην Αμερική.

Το Forbes υπολογίζει την περιουσία του Τραμπ στα 3,1 δισεκατομμύρια δολάρια, ποσό που τον καθιστά τον 248ο πλουσιότερο άνθρωπο στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το 2016, το περιοδικό υπολόγιζε την περιουσία του στα 3,7 δισεκατομμύρια δολάρια και τον τοποθετούσε στην 156η θέση μεταξύ των πλουσιότερων ανθρώπων στη χώρα.

Οι εκτιμήσεις της περιουσίας του Τραμπ ποικίλλουν μέσα στα χρόνια, με τον μεγιστάνα των ακινήτων να έχει πει κάποιες φορές ότι η περιουσία του υπερβαίνει τα 10 δισεκατομμύρια δολάρια. Μάλιστα, ο Τραμπ υπέβαλλε αγωγή εναντίον ενός συγγραφέα που είχε ισχυριστεί ότι στην πραγματικότητα είναι πολύ χαμηλότερη.

Ο υπολογισμός της περιουσίας του Τραμπ είναι δύσκολος επειδή ο ίδιος είναι ο πρώτος πρόεδρος των ΗΠΑ εδώ και δεκαετίες που δεν έχει δημοσιοποιήσει τη φορολογική του δήλωση. Αλλά το Forbes έκανε τη δική του εκτίμηση χρησιμοποιώντας οικονομικά αρχεία, δημόσια έγγραφα και συνεντεύξεις. Φαίνεται ότι η πτώση στην καθαρή αξία του Τραμπ προέρχεται κυρίως από το χαρτοφυλάκιο ακινήτων του• μόνο η μειούμενη αξία των ακινήτων του στο Μανχάταν συνέβαλλε σε απώλεια 400 εκατομμυρίων δολαρίων.

Παράλληλα, ο Τραμπ έχασε 100 εκατομμύρια σε ρευστό καθώς ξόδεψε 66 εκατομμύρια για την προεδρική του καμπάνια κι ήρθε και σε συμβιβασμό ύστερα από αγωγή που αφορούσε το Trump University.

Το Forbes εκτιμά ότι σήμερα ο Τραμπ διαθέτει 290 εκατομμύρια δολάρια σε «ρευστό και προσωπικά στοιχεία ενεργητικού».

Η περιουσία του Τραμπ τον φέρνει …ισόπαλο με άλλα οχτώ άτομα στη λίστα Forbes 400, συμπεριλαμβανομένου και του CEO της Snapchat, Έβαν Σπίγκελ.

Στην κορυφή της λίστας συναντάμε τον συνιδρυτή της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς, με περιουσία που ανέρχεται στα 89 δισεκατομμύρια δολάρια. Ακολουθεί ο διευθύνων σύμβουλος της Amazon, Τζεφ Μπέζος, με περιουσία ύψους 81,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.