Ο Τζεφ Μπέζος δωρίζει δέκα εκατ. δολάρια σε πολιτική οργάνωση

Ο Τζεφ Μπέζος δωρίζει δέκα εκατ. δολάρια σε πολιτική οργάνωση

Αυτή είναι η μεγαλύτερη πολιτική δωρεά που ο ιδρυτής της Amazon έχει κάνει μέχρι σήμερα.

Ο ιδρυτής της Amazon και ιδιοκτήτης της Washington Post, και η γυναίκα του, Μακένζι, δώρισαν 10 εκατ. δολάρια στην «With Honor», μια επιτροπή πολιτικής δράσης που είναι αφιερωμένη στο να βοηθά στην εκλογή στρατιωτικών βετεράνων στο Κογκρέσο. Αυτή είναι η μεγαλύτερη πολιτική δωρεά που ο Τζεφ Μπέζος έχει κάνει μέχρι σήμερα.

Η «With Honor» είναι μια σχετικά καινούρια επιτροπή πολιτικής δράσης, που αυτό το διάστημα υποστηρίζει 33 υποψηφίους- 19 Δημοκράτες και 14 Ρεπουμπλικάνους- με στόχο να εκλεγούν τουλάχιστον 20. Η δωρεά του Μπέζος αποτελεί το ένα τρίτο του στόχου που έχει θέσει η επιτροπή για τη συνολική χρηματοδότηση των υποψηφίων.

Ο Μπέζος, σε αντίθεση με τον Μπιλ Γκέιτς και τον Γούορεν Μπάφετ, δεν δωρίζει τόσο σε φιλανθρωπικούς σκοπούς. Αντ’ αυτού, δηλώνει, ότι προτιμά να εστιάζει σε μακροπρόθεσμες επενδύσεις που «συμβάλλουν στην κοινωνία και τον πολιτισμό με τον δικό τους τρόπο». Και οι πολιτικές του δωρεές υπήρξαν λίγες και πολύ μακριά η μια με την άλλη. Πριν από αυτό, η μεγαλύτερη δωρεά του ήταν μια συμβολή 2,5 εκατ. δολαρίων για την υποστήριξη των γάμων ομοφυλοφίλων. 

Η πρόσφατη δωρεά του Μπέζος στην επιτροπή «With Honor» πραγματοποιήθηκε μια μέρα αφότου η Amazon έγινε η δεύτερη εταιρεία που ξεπέρασε για λίγο το όριο του ενός τρισ. δολαρίων.

Ο Μπέζος μπορεί να είναι ένα σχετικά απολιτικό πρόσωπο δημόσια, αλλά έχει ασχοληθεί επανειλημμένα με την πολιτική τον προηγούμενο χρόνο, καθώς ο Ντόναλντ Τραμπ έκανε τόσο την Amazon όσο και την Washington Post στόχους των tweet του. Αυτές οι επιθέσεις κόστισαν προσωρινά στον Μπέζος δισεκατομμύρια, αν και φυσικά τα έχει ανακτήσει από τότε.