Η Cyber Monday έκανε τον Τζεφ Μπέζος πλουσιότερο κατά 6,28 δισ. δολάρια

Η Cyber Monday έκανε τον Τζεφ Μπέζος πλουσιότερο κατά 6,28 δισ. δολάρια
epa07183121 Workers at the Amazon logistic and distribution center in Werne, Germany, 22 November 2018. Online retailers are preparing for the Black Friday shopping event which sees people all over the world getting discounted products as retailers slash prices. EPA/FRIEDEMANN VOGEL

Η Δευτέρα των ηλεκτρονικών προσφορών αποτέλεσε τη μεγαλύτερη ημέρα αγορών που γνώρισε ποτέ η Amazon.

Η Amazon είχε πριν λίγες μέρες την μεγαλύτερη μέρα αγορών στην ιστορία της, και έκανε τον Τζεφ Μπέζος πλουσιότερο κατά 6,28 δισ. δολάρια. Σύμφωνα με το Bloomberg, ο Μπέζος στο τέλος της Cyber Monday είδε την περιουσία του να αυξάνεται κατά 5% σε σχέση με την αρχή της. Οι μετοχές της Amazon εκτοξεύτηκαν κατά 5,3% κατά τη διάρκεια της ημέρας, καθώς οι ισχυρές προβλέψεις για τις πωλήσεις της Amazon κατά την Cyber Monday και κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου ενίσχυσαν την εμπιστοσύνη των επενδυτών.

Η Amazon ανακοίνωσε νωρίς το πρωί της Τρίτης ότι η Cyber Monday ήταν η μεγαλύτερη ημέρα αγορών που η εταιρεία γνώρισε ποτέ. Η προηγούμενη μέρα που κατείχε το συγκεκριμένο «ρεκόρ» ήταν η περσινή Cyber Monday. Αξίζει να σημειωθεί, πως ολόκληρη η εβδομάδα έχει πάει καλά για τον γίγαντα του ηλεκτρονικού εμπορίου, με τις πωλήσεις της Black Friday να ξεπερνούν και αυτές τις περσινές. Οι πελάτες της Amazon παρήγγειλαν συνολικά 18 εκατ. παιχνίδια και 13 εκατ. προϊόντα μόδας και τις δύο ημέρες προσφορών φέτος.

Η επιτυχία της Amazon ήταν θετική και για τους μικρομεσαίους πωλητές που βρίσκονται στην διαδικτυακή της πλατφόρμα, καθώς σύμφωνα με δελτίο τύπου της εταιρείας, οι αγορές κατά την Black Friday από μικρομεσαίες επιχειρήσεις αυξήθηκαν κατά 20% από την προηγούμενη χρονιά.