Ο Τζεφ Μπέζος είδε την Amazon να κάνει νέο ρεκόρ πωλήσεων

Ο Τζεφ Μπέζος είδε την Amazon να κάνει νέο ρεκόρ πωλήσεων
Photo:

Πάνω από 5 δισ. αντικείμενα μεταφέρθηκαν μέσω Amazon για το 2017.

Ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε ο τεχνολογικός κολοσσός της Amazon, καθώς τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στο 1,9 δισ. δολάρια ή 3,75 δολάρια ανά μετοχή έναντι 789 εκατ. δολάρια ή 1,54 δολ. το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους.

Τα έσοδα ανήλθαν στα 60,45 δισ. δολάρια από 43,74 δισ. από πέρυσι.

Σημειώνεται ότι οι αναλυτές μικρότερη αύξηση στα έσοδα στα 59,75 δισ. δολάρια.

Συνολικά για το 2017, τα έσοδα της εταιρεία έφτασαν τα 177 δισ. δολάρια, ενισχυμένα κατά 31%, την ώρα που τα κέρδη της εταιρεία ανήλθαν στα 3 δισ. δολάρια έναντι 2,4 δισ. δολάρια το 2016.

Τα αποτελέσματα ευνοήθηκαν και από φορολογικά οφέλη ύψους 789 εκατ. δολαρίων, βάσει του νέου νόμου που ισχύει στις ΗΠΑ. Επίσης σε αυτά συμπεριλαμβάνονται και τα έσοδα από την αλυσίδα Whole Foods, την οποία η Amazon εξαγόρασε πέρυσι.

Η εταιρεία αφιέρωνε εδώ και καιρό το μεγαλύτερο μέρος της ρευστότητάς της στη δημιουργία νέων προϊόντων και υπηρεσιών και την κατασκευή αποθηκών, ωστόσο δεν καταγράφει πλέον ζημιές.

Το online shopping και οι cloud υπηρεσίες εξακολουθούν να αποτελούν τα «κλειδιά» για την πορεία της Amazon, ενώ όπως ανακοίνωσε η εταιρεία πάνω από 5 δισ. αντικείμενα μεταφέρθηκαν μέσω της υπηρεσίας της για το 2017.