Ο Τζον Μακάφι θα σας δώσει 100.000 δολάρια αν παραβιάσετε το «απαραβίαστο» κρυπτο-πορτοφόλι του

Ο Τζον Μακάφι θα σας δώσει 100.000 δολάρια αν παραβιάσετε το «απαραβίαστο» κρυπτο-πορτοφόλι του
epa03496655 The millionaire creator of McAfee antivirus, John McAfee, arrives for a press conference in Guatemala City, on 4 December 2012. Reports state that McAfee, 67, who arrived in the country since 03 December 2012 and will claim political asylum, is considered 'a fugitive from the Government of Belize after being accused of allegedly murdering a neighbor. EPA/SAUL MARTINEZ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Με μία άνευ προηγουμένου πρόκληση ο ιδρυτής της McAfee ζητά από όσους τολμούν να παραβιάσουν την «πρώτη απαραβίαστη συσκευή στον κόσμο».

του Don Reisinger

Ο John McAfee σας προκαλεί να κάνετε κάτι που θα μπορούσε να σας αποφέρει το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 100.000 δολαρίων.

Σε ένα tweet που ανήρτησε αυτή την εβδομάδα, ο McAfee απηύθυνε ανοιχτή πρόσκληση στον οποιονδήποτε να παραβιάσει το πορτοφόλι κρυπτονομισμάτων Bitfi. Και όποιος καταφέρει να το χακάρει θα πάρει 100.000 δολάρια για το κατόρθωμά του από τη Bitfi.

Στο «τιτίβισμά» του, ο McAfee ανέφερε ότι μια τέτοια παραβίαση θα είναι αδύνατη και αποκάλεσε το πορτοφόλι του την «πρώτη απαραβίαστη συσκευή στον κόσμο».

Ο McAfee, ο οποίος είναι περισσότερο γνωστός για το λογισμικό προστασίας από ιούς McAfee, ένωσε τις δυνάμεις του με την εταιρεία wallet για κρυπτονομίσματα Bitfi τον περασμένο μήνα.

Το κρυπτο-πορτοφόλι αποθηκεύει τα κλειδιά κρυπτογράφησης κρυπτονομισμάτων σας σε μια ασφαλή συσκευή. Για να τη χρησιμοποιήσετε, θα χρειαστεί να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στη Bitfi, όπου μπορείτε να αποθηκεύσετε όλα τα κρυπτονομίσματά σας. Στη συνέχεια, θα συνδέσετε τη συσκευή hardware της Bitfi στην ασύρματη σύνδεσή σας και θα συγχρονίσετε το «Wallet ID» της Bitfi με τη συσκευή.

Προσθέστε σε όλο αυτό μια μυστική φράση που πρέπει να δημιουργήσετε, και η Bitfi ισχυρίζεται ότι ο συνδυασμός των διαπιστευτηρίων, της συσκευής hardware, και της μυστικής φράσης θα σας κρατήσει απολύτως ασφαλείς.

Η πρόκληση των 100.000 δολαρίων από τον McAfee φαίνεται – τουλάχιστον εν μέρει – να αποτελεί ένα διαφημιστικό κόλπο.

Προκειμένου να συμμετάσχετε στο πρόγραμμα, θα χρειαστεί να αγοράσετε ένα πορτοφόλι Bitfi που είναι ήδη φορτωμένο με κρυπτονομίσματα. Θα πληρώσετε 50 ευρώ για το πορτοφόλι, αλλά δεν θα ξέρετε πώς να το ανοίξετε.

Η πρόκλησή στην οποία θα κληθείτε να ανταποκριθείτε, είναι να ανοίξετε με επιτυχία το πορτοφόλι και να πάρετε όλα τα νομίσματα. Αν τα καταφέρετε, η Bitfi θα σας δώσει τα νομίσματα μαζί με επιπλέον 100.000 δολάρια.

Αν θέλετε να συμμετάσχετε στο πρόγραμμα, δεν έχετε παρά να επικοινωνήσετε με τη Bitfi μέσω σχετικής ηλεκτρονικής φόρμας.