Ο βασικός λόγος που η BlackRock προσλαμβάνει… υπολογιστές

Ο βασικός λόγος που η BlackRock προσλαμβάνει… υπολογιστές

Η τράπεζα - κολοσσός προχωρά σε μείωση προσωπικού και αύξηση της χρήσης υπολογιστών.

Η BlackRock ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα ότι θα αναδιαμορφώσει την επιχειρηματική δραστηριότητά της στα ενεργά διαχειριζόμενα στοιχεία ενεργητικού περικόπτοντας θέσεις εργασίας, μειώνοντας τις χρεώσεις, και βασιζόμενη περισσότερο σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές για να επιλέγει μετοχές, σε μια κίνηση που δείχνει πόσο δύσκολο έχει γίνει για τους ανθρώπους να «χτυπήσουν» την αγορά δίχως τη βοήθεια της τεχνολογίας.

Ο μεγαλύτερος διαχειριστής χρήματος στον κόσμο έχει αντιμετωπίσει αποσύρσεις από το ενεργό μετοχικό fund του και αυτή η αναδιαμόρφωση είναι η μεγαλύτερη απόπειρά της εταιρείας μέχρι σήμερα για να καταφέρει να αντιστρέψει την κατάσταση.

Τον περασμένο Μάιο, η BlackRock είπε ότι προσέλαβε τον Μαρκ Βάιζμαν, επικεφαλής του μεγαλύτερου δημοσίου συνταξιοδοτικού fund του Καναδά, για να επιβλέψει τις λειτουργίες επιλογής μετοχών αφότου ο ίδιος κατάφερε να προσαρμόσει τις επιχειρηματικές λειτουργίες του ταμείου ώστε αυτό να υιοθετήσει την εξόρυξη δεδομένων και άλλες τεχνολογικές προσεγγίσεις στην επένδυση.

Η BlackRock κάνει rebranding και προσαρμόζει τις επενδυτικές στρατηγικές της σε σχεδόν 11% του ύψους 275 δισεκατομμυρίων δολαρίων ενεργού μετοχικού χαρτοφυλακίου της, εστιάζοντας στις τεχνολογικές επενδυτικές προσεγγίσεις. Αυτό είναι το τελευταίο επεισόδιο σε μια σειρά σαρωτικών αλλαγών για την επιχείρηση, ύστερα από το κύμα συγχωνεύσεων που της επέτρεψαν να αναπτυχθεί ώστε σήμερα να διαχειρίζεται πάνω από 5 τρισεκατομμύρια δολάρια σε στοιχεία ενεργητικού.

Στα πλαίσια αυτών των αλλαγών, η BlackRock απομακρύνει επτά «παραδοσιακούς» διευθυντές διαχείρισης χαρτοφυλακίου από τις τωρινές θέσεις τους, σύμφωνα με πηγή με γνώση των εξελίξεων. Και σχεδόν 40 εργαζόμενοι πρόκειται να απολυθούν, σύμφωνα με μια άλλη πηγή.

Η εταιρεία θα μειώσει και τις χρεώσεις της σε κάποια προϊόντα που πλέον θα ανήκουν σε μια «προνομιούχο» σειρά ενεργών funds χαμηλού κόστους.

Αυτές οι σχεδιαζόμενες περικοπές χρεώσεων σε αυτή την κατηγορία funds και στα προϊόντα «Εισοδήματος» θα οδηγήσουν σε μείωση των συνολικών εσόδων της BlackRock κατά 30 εκατομμύρια δολάρια.

Η εταιρεία είπε επίσης ότι θα επεκτείνει τις επενδύσεις της σε τεχνικές εξόρυξης δεδομένων, οι οποίες θεωρεί ότι μπορούν να βελτιώσουν την απόδοση των επενδύσεων.

Στο παρελθόν, ο Λάρι Φινκ, διευθύνων σύμβουλος της BlackRock, έχει εκφράσει την απογοήτευσή του με τις αποδόσεις των ενεργά διαχειριζόμενων μετοχικών funds της εταιρείας και έχει ενθαρρύνει την εστίαση της εταιρείας σε τεχνικές ανάλυσης δεδομένων.