Ο «Βασιλιάς της Ζάχαρης» Ζου Γι

Ο «Βασιλιάς της Ζάχαρης» Ζου Γι

Ο Κινέζος ζαχαροπλάστης κέρδισε το Πρώτο Διεθνές Βραβείο στον διαγωνισμό Cake International, τον μεγαλύτερο διαγωνισμό τούρτας στη Βρετανία.

Ο Ζου Γι είναι Κινέζος ζαχαροπλάστης. Μπορεί να πλάσει το φοντάν σε οποιοδήποτε σχήμα μπορεί να διανοηθεί κανείς. Τον περασμένο Νοέμβριο ανακηρύχθηκε επισήμως Βασιλιάς της Ζάχαρης στον πλανήτη.

Χειροκροτήθηκε από όλους το δημιούργημά του που πήρε το Πρώτο Διεθνές Βραβείο στον διαγωνισμό Cake International, τον μεγαλύτερο διαγωνισμό τούρτας που γίνεται στη Βρετανία.

Ο Ζου Γι παρουσίασε – ως τούρτα – τη νεαρή Βου Ζετιάν, τη μοναδική επισήμως αναγνωρισμένη Αυτοκράτειρα της Κίνας, να κάθεται μπροστά σε αναδιπλούμενο παραβάν, περιβεβλημένη από έξοχο εσωτερικό διάκοσμο.

«Αρχικά, ήθελα να δημιουργήσω τη φιγούρα ενός Κινέζου Αυτοκράτορα, και τότε σκέφτηκα ότι θα ήταν υπέροχο να δώσω μια γυναικεία ποιότητα στην εικόνα» εξήγησε, στην China Daily, ο Ζου Γι. «Έτσι μου ήρθε η ιδέα της Βου Ζετιάν» πρόσθεσε.

Τα χαρακτηριστικά της «Βου Ζετιάν» είναι τόσο ζωντανά, που μπορούμε ακόμα και να μετρήσουμε τις βλεφαρίδες της. Και να σκεφτεί κανείς ότι όλες οι λεπτομέρειες του διάκοσμου, το θυμιατό, το φανάρι στην αίθουσα του παλατιού, οι πάπυροι με τις ζωγραφιές, όλα είναι χειροποίητα και μπορούν να φαγωθούν!

Δεν είναι εύκολο να γίνουν αυτά. Είναι μια πολύωρη διαδρομή «πείραμα και παρατήρηση», όπως υπογράμμισε. «Ξανάκανα ορισμένα από τα μέρη του συνόλου έως και οκτώ φορές, γιατί το αποτέλεσμα δεν ήταν αυτό που επιθυμούσα. Πρέπει να κάνεις κάθε μέρος ξανά και ξανά μέχρις ότου βρεις το τέλειο ταίριασμα» δήλωσε.

Στο διεθνές φεστιβάλ τούρτας έδρεψε τρία χρυσά και δύο χάλκινα μετάλλια. Άρα, δικαιωματικά είναι ο Βασιλιάς της Ζάχαρης.

Με σεμνότητα δέχθηκε τον καινούργιο «τίτλο» του ο Ζου Γι. «Το να δημιουργείς κάτι φρέσκο και νέο, αυτό νομίζω ότι εντυπωσίασε τους κριτές στο Cake International» κατέληξε.