Ο ζάμπλουτος Σαουδάραβας που φέρνει τη Four Seasons στην Ελλάδα

Ο ζάμπλουτος Σαουδάραβας που φέρνει τη Four Seasons στην Ελλάδα

Ο Αλ Σαούντ βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για να αναλάβει τον Αστέρα, ενώ ενδιαφέρεται και για το Lagonissi Grand Resort.

Ένας από τους ανθρώπους με τη μεγαλύτερη περιουσία και τη μεγαλύτερη επιρροή παγκοσμίως. Σύμφωνα με το Forbes είναι ο 26ος πιο πλούσιος άνθρωπος παγκοσμίως.

Ο λόγος για τον Σαουδάραβα πρίγκιπα Αλουαλίντ μπιν Ταλάλ Αλ Σαούντ , ο οποίος συναντήθηκε χθες με τον Αντώνη Σαμαρά και στελέχη του οικονομικού επιτελείου, και επιθυμεί να φέρει στην Ελλάδα τη «Four Seasons» μέσα από την αγορά του Αστέρα Βουλιαγμένης, για την αγορά του οποίου είναι σε προχωρημένες συναντήσεις με τους ιδιοκτήτες.

Αυτό αποκάλυψε ο ίδιος στο συνέδριο του «Economist» στην Αθήνα : «Τα στελέχη μας στη Four Seasons είναι ήδη σε σοβαρές επαφές και συζητήσεις προκειμένου να αναλάβουμε τη διαχείριση των δύο ξενοδοχείων του Αστέρα», είπε χαρακτηριστικά ο άραβας κροίσος στο συνέδριο του «Economist» με τίτλο «Ευρώπη και Αραβικός Κόσμος: η προοπτική επενδύσεων για την αναζωογόνηση της ελληνικής οικονομίας».

Ας σημειωθεί ότι ο πρίγκιπας, o οποίος συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ελέγχει το 47% των μετοχών της Four Seasons. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό έκανε θετικές αναφορές στο θέμα της Κύπρου, σημειώνοντας ότι μόνον η Τουρκία αναγνωρίζει το κατεχόμενο τμήμα του νησιού.

Στο συνέδριο, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, δήλωσε ότι αντιμετωπίζει με ενδιαφέρον τις επενδύσεις στον τουριστικό κλάδο.

Ο Αλουαλίντ μπιν Ταλάλ, είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στη Σαουδική Αραβία με περιουσία που υπολογίζεται στα 30 δισεκατομμύρια. Ο 59χρονος δισεκατομμυριούχος γαλαζοαίματος Αλουαλίντ είναι ιδρυτής του κολοσσού Kingdom Holdings που μέσω αυτού επενδύει σε ξενοδοχεία, ακίνητα και μετοχές, όπως το twitter. Έχει συμμετοχή σε εταιρείες όπως η Citigroup, η Apple, η News Corporation, ενώ ιδιαίτερη αδυναμία έχει στα ξενοδοχεία. Ελέγχει μετοχικό ποσοστό στον όμιλο Four Seasons Hotels and Resorts και σε πολυτελέστατα ξενοδοχεία όπως το George V στο Παρίσι και το Savoy στο Λονδίνο. Το 2012 η επενδυτική του εταιρεία εξαγόρασε μετοχές του twitter αξίας 300 εκατ. δολαρίων, οι οποίες κοστίζουν σήμερα πάνω από 1 δισ. δολάρια. Επιπλέον, κατέχει το 80% στη Rotana, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον χώρο των media της Μέσης Ανατολής.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες των «ΝΕΩΝ», ο Αλ Ουαλίντ ενδιαφέρεται για ένα ακόμη παραθεριστικό ξενοδοχειακό συγκρότημα στην Αττική, και συγκεκριμένα για το Grand Resort Lagonissi, που ανήκει στον ΕΟΤ, ο οποίος και το έχει μισθώσει στον Ομιλο Μαντωνανάκη. Οπως άλλωστε δήλωσε χθες και ο άραβας πρίγκιπας, «το περασμένο καλοκαίρι βρέθηκα στην Ελλάδα εξετάζοντας επενδυτικές ευκαιρίες στον ξενοδοχειακό τομέα, και με την επιστροφή μου στη Σαουδική Αραβία αποφασίσαμε μαζί με συμπατριώτες μου να δούμε πιο προσεκτικά την ελληνική αγορά real estate και τουρισμού».

Στις 22 Αυγούστου 2013 ο Αλ Ουαλίντ είχε επισκεφθεί την Αθήνα και είχε συναντηθεί με τον Αντ. Σαμαρά, ενώ παράλληλα ΤΑΙΠΕΔ και Invest In Greece τού είχαν παρουσιάσει κατάλογο ακινήτων και ξενοδοχείων προς παραχώρηση – πώληση. Τότε δεν είχε υπάρξει κάποια ανακοίνωση από την ελληνική πλευρά.

Διαβάστε περισσότερα: 

Ευρώπη και αραβικός κόσμος συναντιούνται στην Ελλάδα

Ο «πρίγκιπας των επενδύσεων» στο Μαξίμου

Η Ελλάδα δίνει εγγυήσεις στα Εμιράτα για να αρχίσουν επενδύσεις