Όχι σε μείωση φόρων ή νέους φόρους

Όχι σε μείωση φόρων ή νέους φόρους

Ο υπουργός Οικονομικών επιμένει πως η οικονομία βρίσκεται σε καλό δρόμο - Τέλος στη συζήτηση για κούρεμα του χρέους ζητά ο Γερμανός υφυπ. Οικονομικών.

Δεν υπάρχουν περιθώρια για μειώσεις φόρων και επιβαρύνσεων τονίζει εκ νέου ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας. «Η μεγάλη διαπραγμάτευση με την τρόικα θα γίνει αφού θα έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα φέτος», δήλωσε μιλώντας στον Σκάι, προσθέτοντας, «ανησυχώ και δεν εφησυχάζω γιατί πρέπει να τηρήσουμε το πρόγραμμα».

Ο κ. Στουρνάρας είπε για μία ακόμη φορά πως η χώρα βρίσκεται σε καλό δρόμο αφού αυτό δείχνουν τα στοιχεία αυτό δείχνουν και απέκλεισε το ενδεχόμενο επιβολής νέων φόρων, ενώ είπε και ότι σχεδιάζει να αλλάξει τα κριτήρια για το επίδομα θέρμανσης και να τα κάνει πιο ελκυστικά. Δήλωσε ακόμη πως η βιωσιμότητα του χρέους εξαρτάται από τα χρέη του παρελθόντος, από τα πρωτογενή πλεονάσματα και από τον ρυθμό μεταβολής του ΑΕΠ.

Για τη βιώσιμότητα του χρέους μίλησε σήμερα και ο υφυπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Στέφεν Κάμπετερ, που δήλωσε πως η συζήτηση για νέο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους βλάπτει την Ελλάδα, καθώς τρομάζει τους επενδυτές. Σε συνέντευξή του στην Osnabruecker Zeitung, ο κ. Κάμπετερ είπε πως η συζήτηση αυτή «βλάπτει, σε τελική ανάλυση, τον Ευρωπαίο φορολογούμενο, σε μια περίοδο κατά την οποία, όπως λέει, στόχος πρέπει να είναι η αποκατάσταση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας, προκειμένου η χώρα να επιστρέψει για χρηματοδότηση στις κεφαλαιαγορές».

Ο Γερμανός υφυπουργός Οικονομικών, ωστόσο, παραδέχτηκε πως η Ελλάδα θα χρειαστεί χρηματοδοτική βοήθεια και το 2015, το ύψος της οποίας διευκρίνισε πως θα προσδιοριστεί το 2014.

Διαβάστε ακόμη: Τράπεζες: Η «ξέφρενη» πορεία των κόκκινων δανείων