Οδηγοί της Uber λένε ότι η εταιρεία τους χρωστάει εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια

Οδηγοί της Uber λένε ότι η εταιρεία τους χρωστάει εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια

Η εταιρεία παραδέχθηκε ότι υπολόγιζε λάθος την προμήθειά της εδώ και χρόνια.

Οι οδηγοί της Uber στη Νέα Υόρκη υποστηρίζουν ότι η γνωστή υπηρεσία τούς χρωστάει εκατομμύρια δολάρια, παρά την πληρωμή που τους καταβλήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα αφότου η Uber παραδέχθηκε ότι υπολόγιζε λάθος την προμήθειά της εδώ και χρόνια.

Ένας αριθμός οδηγών δεν συμβιβάζονται με την πληρωμή από την Uber, που ανέρχεται σε 900 δολάρια ανά οδηγό κατά μέσο όρο, και υπέβαλαν αγωγή για να λάβουν αυτό που οι ίδιοι θεωρούν ως κατάλληλη αμοιβή. Αν το δικαστήριο αποφασίσει υπέρ τους, ίσως η Uber αναγκαστεί να πληρώσει πολλά εκατομμύρια δολάρια περισσότερα, ενώ η The Wall Street Journal εκτιμά ότι ήδη το ποσό που θα διαθέσει η Uber αγγίζει τα 45 εκατομμύρια δολάρια.

Κάποιοι οδηγοί πιστεύουν ότι η πρόσφατη πληρωμή στόχο είχε να αποσπάσει την προσοχή των οδηγών από ένα πολύ μεγαλύτερο σφάλμα που διαπράττει η Uber. Συγκεκριμένα, λένε ότι η Uber αφαιρεί τον φόρο πωλήσεων από τη δική τους αμοιβή, αντί να τον λαμβάνει από τον καταναλωτή.

«Προσπαθούν να περάσουν τη φτηνότερη λύση παρά να παραδεχθούν το μεγαλύτερο πρόβλημα, που είναι ότι αφαιρούν τον φόρο πωλήσεων από την αμοιβή του οδηγού ενώ κανονικά έπρεπε να τον υπολογίζουν πλέον του κομίστρου» είπε στο Gizmodo ο οδηγός της Uber, Τιμ Καβαρέτα. «Μάλλον θα σκέφθηκαν ότι θα μπορούσαν να ξεφύγουν με μια τέτοια συμπεριφορά. Τώρα που ξέρουν ότι …πιάστηκαν στα πράσα, προσπαθούν να κατευνάσουν τους οδηγούς με την ελπίδα ότι θα πάψουμε να ασχολούμαστε με το ευρύτερο ζήτημα».

Η Uber, πάντως, αρνείται τις κατηγορίες.

«Η Uber υπολογίζει και έχει υπολογίσει τον φόρο πωλήσεων σωστά» δήλωσε εκπρόσωπος της Uber στο Gizmodo. «Το ζήτημα αυτό είναι αντικείμενο συνεχιζόμενης δικαστικής διαμάχης και δεν μπορούμε να συζητήσουμε λεπτομέρειες. Μπορούμε απλώς να πούμε ότι οι ισχυρισμοί που έγιναν είναι αβάσιμοι και είμαστε σίγουροι ότι θα δικαιωθούμε στο δικαστήριο».

Πηγή: fortune.com