Όλα έτοιμα για την εισαγωγή της Ferrari στο χρηματιστήριο

Όλα έτοιμα για την εισαγωγή της Ferrari στο χρηματιστήριο

Η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία απέκτησε, μάλιστα, το σύμβολο που της ταιριάζει!

Η Ferrari, γνωστή για τα ταχύτατα σπορ αυτοκίνητα, ετοιμάζει την εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης και μένουν μόνο οι τυπικές λεπτομέρειες για την αρχική δημόσια προσφορά της. Η εταιρεία απέκτησε και το δικό της σύμβολο στο αμερικανικό χρηματιστήριο, το οποίο ταιριάζει «γάντι» στην ιστορία και στο ύφος της.

Οι μετοχές της εταιρείας, λοιπόν, θα διαπραγματεύονται με το σύμβολο «RACE». Τη Δευτέρα, η Fiat Automobiles Chrysler ανακοίνωσε πως σχεδιάζει να πουλήσει περίπου 17 εκατομμύρια κοινές ονομαστικές μετοχές, ίσες με το 9% των μετοχών της ιταλικής εταιρείας πολυτελών αυτοκινήτων. Οι τιμές των μετοχών θα κυμαίνονται μεταξύ 48 και 52 δολαρίων.

Μετά την αρχική δημόσια προσφορά, η Fiat Automobiles Chrysler θα κατέχει το 80% της Ferrari, η οποία σχεδιάζει να διανείμει μέρισμα στους μετόχους της στις αρχές του επόμενου έτους. Το υπόλοιπο 10% της εταιρείας θα συνεχίσει να ανήκει στον Piero Ferrari, γιο του ιδρυτή της εταιρείας, Enzo Ferrari.

Επί της ουσίας, η αρχική δημόσια προσφορά είναι η πρώτη από μια σειρά πράξεων με στόχο τον διαχωρισμό της Ferrari από τη Fiat Automobiles Chrysler. Η Fiat έχει στην κατοχή της μέρος της Ferrari από το 1969, όταν αγόρασε μερίδιο 50% της αυτοκινητοβιομηχανίας.