Όλα όσα ήδη ξέρουμε για το σημερινό μεγάλο event της Apple

Όλα όσα ήδη ξέρουμε για το σημερινό μεγάλο event της Apple
epaselect epa05606203 Tim Cook, CEO of Apple Inc., looks on as guests inspect the new MacBook Pro computer shown in a demo room, following the announcement of new products at the Apple Headquarters in Cupertino, California, USA, 27 October 2016. EPA/TONY AVELAR

Η εταιρεία θα προχωρήσει στα επίσημα αποκαλυπτήρια του iPhone X και όχι μόνο.

Καθώς περιμένουμε να γίνουν τα αποκαλυπτήρια του iPhone X, ας εξετάσουμε συνολικά τι γνωρίζουμε και τι δεν γνωρίζουμε σε σχέση με την αποψινή εκδήλωση της Apple.

Εκτός από τις συνήθεις φήμες που κυκλοφορούν κάθε χρόνο, κάποιες διαρροές μάς επιτρέπουν να σχηματίσουμε μια σχετικά σαφή εικόνα ως προς το τι πρέπει να περιμένουμε από την εκδήλωση.

Ιδού τι αναμένεται (και τι δεν αναμένεται) να ανακοινώσει η εταιρεία:

Τι θα ανακοινωθεί (σχεδόν σίγουρα):

– Νέο iPhone: Είναι γνωστό ότι η Apple παρουσιάζει εδώ και χρόνια ένα νέο iPhone κάθε Σεπτέμβρη. Όμως, φέτος η αίσθηση είναι κάπως ιδιαίτερη επειδή είναι η επέτειος των 10 χρόνων από το λανσάρισμα του πρώτου iPhone και η εκδήλωση πραγματοποιείται στο νέο συγκρότημα γραφείων της Apple. Και η αλήθεια είναι ότι η εταιρεία έχει αρκετά χρόνια να παρουσιάσει κάποιο μοντέλο που να ενσωματώνει έναν πραγματικά νέο σχεδιασμό. Φέτος, οι πιστοί θαυμαστές του iPhone ελπίζουν να δουν κάτι πιο ριζικό – που αναμένεται να ονομάζεται iPhone X – με οθόνη OLED 5,8 ιντσών που καλύπτει όλη την πρόσοψη της συσκευής, τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου, ασύρματη φόρτιση, κινούμενα emojis, φωτισμό πορτραίτου για τη βελτίωση του βάθους στις φωτογραφίες, και πιο εξελιγμένη ανάλυση βίντεο.

– Κι άλλα νέα iPhone: Η εταιρεία αναμένεται να αποκαλύψει και ελαφρώς αναβαθμισμένες εκδοχές των υπάρχοντων μοντέλων. Το πιθανότερο είναι ότι δεν θα ονομάζονται iPhone 7s και iPhone 7s Plus, όπως θα περίμενε κάποιος βάσει της καθιερωμένης πρακτικής της Apple, αλλά iPhone 8 και iPhone 8 Plus. Τα μοντέλα αναμένεται να διαθέτουν οθόνες 4,7 και 5,5 ιντσών αντίστοιχα. Περισσότερες πληροφορίες δεν έχουμε να μοιραστούμε μαζί σας και, ειλικρινά, τα πράγματα είναι μάλλον μπερδεμένα ως προς τις ονομασίες των μοντέλων καθώς κάποιοι υπέθεταν ότι το iPhone 8 θα ήταν το όνομα του εντελώς νέου μοντέλου της Apple. Γενικά, οι αλλαγές σε αυτές τις συσκευές σε σχέση με τη γενιά του iPhone 7 αναμένεται να είναι μικρές.

– iPhone 6s και iPhone 6s Plus: Μας τελείωσαν, αντίο.

– Αναβαθμίσεις του Apple Watch: Η μεγάλη είδηση εδώ είναι ότι θα υπάρξει μια νέα έκδοση του ρολογιού με αυτόνομη σύνδεση μέσω κάποιου παρόχου κινητής τηλεφωνίας χωρίς να είναι απαραίτητο το iPhone. Τα βασικά ερωτήματα αφορούν το κόστος, τη διαθεσιμότητα, και τις τιμές των παρόχων για δικτύωση υψηλής ταχύτητας.

– Αναβάθμιση της Apple TV: Μπορεί όταν παρουσιάστηκε να έκανε μπόλικο ντόρο πριν από δύο χρόνια, αλλά γενικά η τελευταία έκδοση της Apple TV έχει μάλλον αποτύχει να …αλλάξει τον κόσμο και η Apple συνεχίζει να χάνει μερίδιο αγοράς στην κατηγορία video streaming. Η εταιρεία φημολογείται ότι ετοιμάζει μια έκδοση της Apple TV που θα υποστηρίζει την αναπαραγωγή βίντεο 4K HDR, αλλά παραμένει άγνωστο αν θα υπάρξει κάποιος είδος υπηρεσίας streaming.

– Ημερομηνία, επιτέλους: Ίσως μάθουμε πότε θα παρουσιαστούν τα νέα iOS 11 και macOS High Sierra.

Τι δεν θα ανακοινωθεί:

– Νέα Mac: Όχι.

– Νέα iPad: Και πάλι όχι.

– Apple Car: Θα αστειεύεστε…