Όλα όσα πρέπει αν ξέρετε για το νέο Microsoft Office

Όλα όσα πρέπει αν ξέρετε για το νέο Microsoft Office

Στροφή στην δικτύωση με πληθώρα νέων εφαρμογών κάνει η Microsoft με το Office 2016.

Αποτελεί το πιο δεύτερο επιτυχημένο προϊόν της Microsoft –μετά τα Windows φυσικά- και είναι το κυρίαρχο μέσο δημιουργίας και επεξεργασίας ηλεκτρονικών εγγράφων στον κόσμο από τη δεκαετία του ’90 μέχρι και σήμερα.

Ο λόγος για το Microsoft Office το οποίο από αυτήν την εβδομάδα απέκτησε νέα έκδοση, αυτή του Office 2016, που προσφέρει μεγάλη γκάμα επιλογών για χρήση εφαρμογών εκτός των κλασικών applications της εταιρείας, όπως τα Slack, Google Apps και Trello.

Στο Office 2016 ο διαμοιρασμός αρχείων είναι ακόμη πιο εύκολος από πριν, επιτρέποντας τη συνεργασία μεταξύ δύο ή περισσότερων χρηστών αλλά και την, για πρώτη φορά, παράλληλη επεξεργασία κειμένων στο Word από τους χρήστες.

Στο νέο Office υπάρχει στο πάνω δεξιά μέρος της εφαρμογής η επιλογή «share». Ο χρήστης μπορεί να μιλά με άλλους μέσω της εφαρμογής στο Skype – είτε δουλεύει στο Word, το Excel ή το Power Point. Επιπλέον, υπάρχει η δυνατότητα ομαδικής διαδικτυακής συνομιλίας από το Outlook αλλά και η κοινή αποθήκευση αρχείων στην cloud υπηρεσία Microsoft OneDrive.

Μπορεί μερικές από τις παραπάνω δυνατότητες να προϋπήρχαν σε προηγούμενες εκδόσεις της εφαρμογής, όμως ήταν κατά κάποιο τρόπο «θαμμένες» και δύσκολα προσβάσιμες για τον χρήστη. Αυτό πλέον έχει αλλάξει, και η απλότητα στη σχεδίαση και τη λειτουργική του χρήσ, καθιστά το Office 2016 ακόμη πιο εύκολο στην αξιοποίηση όλων των δυνατοτήτων του.

Για παράδειγμα, όταν μοιράζεται ο χρήστης ένα αρχείο στο Office 2016 θα ανοίγει άμεσα το Outlook με συνημμένο ένα έγγραφο Word. Όταν ο αποδέκτης λάβει το μήνυμα, τότε θα λάβει ταυτόχρονα το ίδιο εικονίδιο Word, το οποίο όμως στην πραγματικότητα θα τον στείλει απευθείας στο έγγραφο που βρίσκεται στο OneDrive, επιτρέποντας σε κάθε χρήστη να μπορεί να κάνει παράλληλα διορθώσεις και προσθήκες χωρίς να χρειαστεί να το σώσει στον υπολογιστή του.

«O τρόπος με τον οποίο λειτουργεί σήμερα ο κόσμος έχει αλλάξει δραματικά. Αυτός είναι και ο λόγος που η Microsoft έχει θέσει στο επίκεντρο της την αναθεώρηση της παραγωγικότητας και των επιχειρηματικών διαδικασιών για τον mobile-first, cloud-first κόσμο» δήλωσε ο Satya Nadella, CEΟ της Microsoft. «Οι τελευταίες καινοτομίες αποτελούν ένα μεγάλο βήμα προς τη μεταμόρφωση του Office, από μια σειρά γνώριμων εφαρμογών που ενισχύουν την ατομική παραγωγικότητα, σε μια σειρά συνδεδεμένων εφαρμογών και υπηρεσιών, σχεδιασμένη για να βελτιώνει τη σύγχρονη εργασία, τη συνεργασία και το ομαδικό πνεύμα».