Η Tesla είναι έτοιμη να μπει για τα καλά στο μάτι του Ντόναλντ Τραμπ

Η Tesla είναι έτοιμη να μπει για τα καλά στο μάτι του Ντόναλντ Τραμπ
epa06934130 The Tesla logo on the front of a Tesla Model X at the Tesla dealership showroom in Boston, Massachusetts, USA 07 August 2018. Earlier in the day Tesla founder Elon Musk tweeted, 'Am considering taking Tesla private at $420. Funding secured' and a few hours later Musk confirmed his earlier statement on the Tesla website blog. EPA/CJ GUNTHER

Η αυτοκινητοβιομηχανία είναι σχεδόν έτοιμη να ξεκινήσει την κατασκευή μονάδας στην Κίνα.

Η επέκταση της Tesla στην Κίνα γίνεται πραγματικότητα. Μετά την ανακοίνωση τον Αύγουστο ότι η εταιρεία θα επένδυε 5 δισ. δολάρια για την κατασκευή ενός εργοστασίου έξω από τη Σαγκάη – το πρώτο της εκτός ΗΠΑ- έχει επιτέλους εξασφαλίσει τη γη για το εργοστάσιο τεραστίων διαστάσεων που σχεδιάζει.

Η Tesla υπέγραψε συμφωνία με την κυβέρνηση για μια έκταση 860.000 τμ., σύμφωνα με μια ανακοίνωση της εταιρείας την Τετάρτη. Αν και η εταιρεία δεν ανακοίνωσε το κόστος της εν λόγω έκτασης, η Υπηρεσία Σχεδιασμού και Πόρων Γης της Σαγκάης ανέφερε ως προτεινόμενο κόστος τα 140 εκατ. δολάρια.

«Η εξασφάλιση αυτής της έκτασης στη Σαγκάη για το πρώτο εργοστάσιο τεραστίων διαστάσεων της Tesla εκτός των ΗΠΑ, είναι ένα σημαντικό ορόσημο για το τι θα περιλαμβάνει ο νέος, προηγμένος, βασισμένος στην βιώσιμη ανάπτυξη χώρος παραγωγής μας», δήλωσε ο Robin Ren, ο αντιπρόεδρος της Tesla στον τομέα των παγκόσμιων πωλήσεων.

Το κινεζικό εργοστάσιο θα βρίσκεται στην Lingang, μια πόλη που βρίσκεται νοτιοανατολικά του κέντρου της Σαγκάης. Η Tesla σχεδιάζει να ξεκινήσει να παράγει αυτοκίνητα από το συγκεκριμένο εργοστάσιο μέσα σε τρία χρόνια. Ενώ σχεδιάζει να έχει μια παραγωγική ικανότητα που θα αγγίζει τα 500.000 αυτοκίνητα μέχρι το τέλος μιας δεκαετίας, το εργοστάσιο θα παράγει αρχικά περίπου 250.000 αυτοκίνητα Tesla και μπαταρίες το χρόνο.

Οι εμπορικές διαμάχες μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας οδήγησε στην αύξηση του κόστους των εισαγωγών οχημάτων Tesla στην Κίνα. Αλλά καθώς η χώρα είναι η δεύτερη αγορά για την Tesla μετά τις ΗΠΑ, παραμένει μια αγορά με προτεραιότητα. Συγκεκριμένα, στην Κίνα η εταιρεία πούλησε 17.000 αυτοκίνητα πέρυσι, και περίπου 50.000 στις ΗΠΑ. Η Tesla ελπίζει πως με το να παράγει αυτοκίνητα σε τοπικό επίπεδο θα της επιτρέψει να παρακάμψει τους πιθανούς μελλοντικούς κινδύνους από τους δασμούς αλλά και από άλλους ελέγχους στις εισαγωγές.