Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το πρώτο κατάστημα Amazon Go στη Νέα Υόρκη

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το πρώτο κατάστημα Amazon Go στη Νέα Υόρκη

Τα νέα καταστήματα του τεχνολογικού κολοσσού είναι τα μοναδικά στον κόσμο που δεν διαθέτουν προσωπικό.

Το κατάστημα Amazon Go που λειτουργεί χωρίς προσωπικό, κάνει το ντεμπούτο του στη Νέα Υόρκη, σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα. Ο τεχνολογικός κολοσσός σχεδιάζει να ανοίξει το πρώτο του κατάστημα στην αμερικανική πόλη, απέναντι από το World Trade Center στο Brookfield Place, αναφέρει δημοσίευμα της ιστοσελίδας Recode. Το κτίριο που ήταν παλαιότερα γνωστό ως World Financial Center και βρίσκεται κοντά στον ποταμό Χάντσον.

Καταστήματα Amazon Go άνοιξαν νωρίτερα φέτος στο Σηάτλ και το Σικάγο και ένα ακόμα πρόκειται να ανοίξει στο Σαν Φρανσίσκο. Τα καταστήματα δεν διαθέτουν ταμίες και αντ’ αυτού χρησιμοποιούν αισθητήρες, κάμερες και άλλα τεχνολογικά εργαλεία προκειμένου να επαληθεύσουν την ταυτότητα των πελατών και το ότι πληρώνουν για τα προϊόντα που αγόρασαν, κατά την έξοδό τους από το κατάστημα. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι όταν βγαίνει κανείς με τα ψώνια του στο χέρι, το σύστημα τον χρεώνει για τα προϊόντα χωρίς να χρειαστεί να αλληλεπιδράσει με κανέναν άνθρωπο.

Η Amazon δήλωσε ότι σχεδιάζει να επεκτείνει τα καταστήματα Amazon Go στις ΗΠΑ, αλλά δεν έχει ακόμα ανακοινώσει τα σχέδιά της για το κατάστημά της στη Νέα Υόρκη. Η ιστοσελίδα Recode δεν ανέφερε το πόσο μεγάλο θα ήταν το κατάστημα, αλλά δήλωσε ότι η Amazon θα το τοποθετήσει μπροστά από ένα γραφείο της American Express. Δεν είναι γνωστό το πότε θα ανοίξει το κατάστημα και το κατά πόσο η Amazon έχει σχέδια και για το άνοιγμα άλλων καταστημάτων στη Νέα Υόρκη.