Όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά αφήνει για την Ελλάδα η Eldorado Gold

Όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά αφήνει για την Ελλάδα η Eldorado Gold

O CEO της μητρικής της «Ελληνικός Χρυσός» δηλώνει ότι θα αξιολογήσει την επένδυση.

Η Eldorado Gold θα αξιολογήσει το επενδυτικό της πλάνο στην Ελλάδα, δηλώνει ο διευθύνων σύμβουλος της μητρικής της «Ελληνικός Χρυσός», τονίζοντας ότι αναμένει την ολοκλήρωση της διαιτησίας για την εξεύρεση κοινού τόπου συνεργασίας μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και της καναδικής πολυεθνικής.

Μιλώντας για το συγκεκριμένο ζήτημα σε συνέντευξη του στη «Ναυτεμπορική», ο George Burns σημειώνει χαρακτηριστικά: «η εταιρεία έχει δεσμευτεί να κατασκευάσει τα δύο έργα της στην Ελλάδα, στην Ολυμπιάδα και στις Σκουριές. Αλλά δεν μπορεί να το κάνει χωρίς τις άδειες που εκκρεμούν. Η Eldorado Gold δεσμεύεται από τους μετόχους της να κατανείμει με προσοχή τα κεφάλαιά τους. Ως εκ τούτου αξιολογεί επί του παρόντος τα κεφάλαια που έχει σχεδιάσει να δαπανήσει στην Ελλάδα». Και συμπλήρωσε λέγοντας πως «υπήρξαν σημαντικά κόστη που συνδέονται με τις συνεχείς καθυστερήσεις στην υλοποίηση των έργων μας».

«Το κύριο εμπόδιο που αντιμετωπίζουμε σήμερα», σύμφωνα με τον κ. Burns, «είναι οι καθυστερήσεις στην απόκτηση τακτικών, αδειών ρουτίνας, για την ανάπτυξη του έργου μας» και σχολίασε πως «η κυβέρνηση της Ελλάδας έχει κάνει αλλεπάλληλες αναφορές στις διεθνείς αγορές πως είναι ανοιχτή στις επιχειρήσεις. Ωστόσο, οι συνεχείς καθυστερήσεις στην έκδοση των αδειών ρουτίνας προς τη θυγατρική της Eldorado Gold, οι οποίες αποτελούν συμβατική υποχρέωση της κυβέρνησης, υποδηλώνουν κάτι διαφορετικό απ’ αυτό που ισχυρίζεται στις διεθνείς αγορές».