Όλα τα σενάρια δείχνουν Μακρόν

Όλα τα σενάρια δείχνουν Μακρόν
Προβάδισμα του Μακρόν έναντι της Λεπέν στον δεύτερο γύρο δείχνουν οι δημοσκοπήσεις.

Η υποψήφια του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπέν συγκεντρώνει το 23% (μείωση κατά μισή ποσοστιαία μονάδα) των προτιμήσεων ψήφου για τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία, με τον ανεξάρτητο κεντρώο υποψήφιο Εμμανουέλ Μακρόν να ακολουθεί με 22,5% (αμετάβλητο ποσοστό), ενώ έπονται ο υποψήφιος της Δεξιάς Φρανσουά Φιγιόν με 19% (αμετάβλητο ποσοστό) και ο υποψήφιος της ριζοσπαστικής Αριστεράς Ζαν-Λικ Μελανσόν επίσης με 19% (αμετάβλητο ποσοστό), σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης (Ifop-Fiducial).

Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση ο Μακρόν θα νικήσει τη Λεπέν στον δεύτερο γύρο των εκλογών με ποσοστό 59% έναντι 41%.

Σύμφωνα με άλλη δημοσκόπηση (Odoxa), ο Μακρόν προηγείται με 24,5% (αύξηση μίας ποσοστιαίας μονάδας) της Λεπέν (23% – αμετάβλητο ποσοστό) και ακολουθούν ο Μελανσόν (19% – αύξηση μίας ποσοστιαίας μονάδας) και ο Φιγιόν με 18,5% (αμετάβλητο ποσοστό).

Στον δεύτερο γύρο ο Μακρόν θα νικούσε τη Λεπέν με ποσοστό 61%. Αν ο Φιγιόν περνούσε στον δεύτερο γύρο, θα νικούσε την υποψήφια του Εθνικού Μετώπου με ποσοστό 52,5%. Αν ο Μελανσόν περνούσε στον δεύτερο γύρο, θα επικρατούσε της Λεπέν με ποσοστό 58%, σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση.

Ο Μακρόν θα νικούσε στον δεύτερο γύρο με αντίπαλο τον Μελανσόν με ποσοστό 60%, ενώ αν αντίπαλός του στον δεύτερο γύρο ήταν ο Φιγιόν θα αναδεικνυόταν νικητής με ποσοστό 67%, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση αυτή.