Ολοκληρώθηκε το μαθητικό συλλαλητήριο στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου – Ανοιχτοί οι σταθμοί του μετρό

Ολοκληρώθηκε το μαθητικό συλλαλητήριο στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου – Ανοιχτοί οι σταθμοί του μετρό
Μαθητές πραγματοποιούν συγκέντρωση στα Προπύλαια και πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, την Πέμπτη 06 Δεκεμβρίου 2018, ο οποίος σκοτώθηκε πριν από δέκα χρόνια στα Εξάρχεια. Συγκεντρώσεις και πορείες θα γίνουν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και σε πλήθος πόλεων της Ελλάδας. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Νέες συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις για τη συμπλήρωση 10 χρόνων από τη δολοφονία θα πραγματοποιηθούν στο κέντρο της Αθήνας στις 18:00.

Ολοκληρώθηκε το μαθητικό-φοιτητικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας, στο πλαίσιο της συμπλήρωσης 10 χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας ανοίγουν οι σταθμοί του μετρό «Σύνταγμα» και «Πανεπιστήμιο» που παρέμεναν από τις 12μμ κλειστοί.

Μαθητικές και φοιτητικές συλλογικότητες συγκεντρώθηκαν αρχικά στα Προπύλαια και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν μέχρι τη Βουλή.

Νωρίτερα, κατά τη διάρκεια της πορείας, σημειώθηκαν μικροεπεισόδια όταν άγνωστοι συγκρούστηκαν με τις αστυνομικές δυνάμεις, στις οποίες πέταξαν πέτρες και βόμβες μολότωφ και εκείνες απάντησαν με χημικά. Επιπλέον, έγιναν μικροφθορές σε φωτεινούς σηματοδότες και στάσεις λεωφορείων. Η αστυνομία προχώρησε σε συνολικά δέκα προσαγωγές για τα επεισόδια.

Κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου διεκόπη η κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από το κέντρο της Αθήνας, ενώ τώρα αποκαθίσταται σταδιακά.

Συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις για τη συμπλήρωση 10 χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου θα πραγματοποιηθούν από οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου, στο κέντρο της Αθήνας, στις 18:00.

Τέλος, στις 21:00, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στο σημείο όπου δολοφονήθηκε ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος, στη συμβολή των οδών Τζαβέλλα και Μεσολογγίου, στα Εξάρχεια.