Όμιλος Intralot: Αύξηση 15,1% στα έσοδα το α’ εξάμηνο του 2017

Όμιλος Intralot: Αύξηση 15,1% στα έσοδα το α’ εξάμηνο του 2017

Τα κέρδη EBT ανήλθαν στα 26,6 εκατ. ευρώ έναντι 20,3 εκατ. ευρώ το α' εξάμηνο του 2016 έχοντας επηρεαστεί θετικά από τα μειωμένα καθαρά χρηματοοικονομικά έξοδα.

Αύξηση 15,1% σημείωσαν τα έσοδα του Ομίλου Intralot στο πρώτο εξάμηνο 2017 και ανήλθαν σε 733,2 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA), από συνεχιζόμενες δραστηριότητες, ανήλθαν στα 92,2 εκατ. ευρώ κατά το πρώτο εξάμηνο του 2017, σημειώνοντας αύξηση 3,6% (+3,2 εκατ. ευρώ) συγκριτικά με το πρώτο εξάμηνο του 2016.

Τα κέρδη EBT ανήλθαν στα 26,6 εκατ. ευρώ έναντι 20,3 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2016 έχοντας επηρεαστεί θετικά από τα σημαντικά μειωμένα καθαρά χρηματοοικονομικά έξοδα (μείωση κατά 6,9 εκατ. ευρώ σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο του 2016) ως αποτέλεσμα της αναχρηματοδότησης ομολόγου το 2016.

Τα καθαρά κέρδη μετά από δικαιώματα μειοψηφίας από συνεχιζόμενες δραστηριότητες βελτιώθηκε κατά 9,9% σε σχέση με πέρυσι. Συνολικά το ΝΙΑΤΜΙ από συνεχιζόμενες δραστηριότητες διαμορφώθηκε στα -13,7 εκατ. ευρώ από -15,2 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2016.

Οι καθαρές επενδύσεις κατά το πρώτο εξάμηνο του 2017 διαμορφώθηκαν στα 41,2 εκατ. ευρώ έναντι των 26,4 εκατ. ευρώ κατά το πρώτο εξάμηνο του 2016. Οι σημαντικότερες κεφαλαιουχικές δαπάνες κατά το πρώτο εξάμηνο του 2017 περιλαμβάνουν 11,7 εκατ. ευρώ, ως αποτέλεσμα της στρατηγικής συνεργασίας με την AMELCO, επενδύσεις σε Έρευνα και Ανάπτυξη (R&D) (συμπεριλαμβανομένων των Κέντρων Εξειδικευμένων Γνώσεων), ύψους 10,5 εκατ. ευρώ, 5,5 εκατ. ευρώ στην Αμερική κυρίως για τις ανανεώσεις συμβολαίων στο Αϊντάχο και το Οχάιο και επενδύσεις στην Τζαμάικα, ύψους 2,6 εκατ. ευρώ, ως αποτέλεσμα της εξαγοράς της Caymanas Track, αλλά και 10,9 εκατ. ευρώ σε όλες τις άλλες εταιρείες για το πρώτο εξάμηνο του 2017. Το Maintenance Capex για το πρώτο εξάμηνο του 2017 διαμορφώθηκε στα 11,9 εκατ. ευρώ, ή 28,8% των συνολικών κεφαλαιουχικών δαπανών για το πρώτο εξάμηνο του 2017 (41,3 εκατ. ευρώ).

Ο καθαρός δανεισμός διαμορφώθηκε στα 516,8 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 21,9 εκατ. ευρώ σε σχέση με τον καθαρό δανεισμό κατά την 31 Δεκεμβρίου 2016 λόγω της απόφαση για επένδυση σε λογισμικό (AMELCO) και την απόκτηση της Eurobet.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Intralot, Αντώνιος Κεραστάρης δήλωσε: «Τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου για το 2017 καταδεικνύουν ότι η χρονιά αυτή θα αποτελέσει σημείο καμπής για τις οικονομικές επιδόσεις της Intralot. Το συνεχιζόμενο διψήφιο ποσοστό αύξησης του κύκλου εργασιών και η βελτίωση της κερδοφορίας συνδέονται άμεσα με τις μεταρρυθμίσεις που θέσαμε σε εφαρμογή το περασμένο έτος και ειδικότερα την στρατηγική ανάπτυξης συμμαχιών στην πολιτική εξαγορών και συγχωνεύσεων.

Ισχυρές τοπικές συμμαχίες προσφέρουν εμπλουτισμό και διαφοροποίηση του χαρτοφυλακίου προϊόντων, γνώση της τοπικής αγοράς και μια asset-light δομή επιπλέον των οικονομιών κλίμακας και νέων πηγών εσόδων. Επιπλέον, καταγράφηκε σημαντική πρόοδος και εμπιστοσύνη από τους πελάτες μας σε ώριμες και πολύ ανταγωνιστικές αγορές όπως οι ΗΠΑ. Οι πρόσφατες ανανεώσεις σημαντικών συμβολαίων σε Ohio, Arkansas, και Vermont διασφαλίζουν την λειτουργική μας κερδοφορία για τα επόμενα 10 χρόνια, διαμορφώνοντας την αγορά των ΗΠΑ στη σημαντικότερη ως προς τη συνεισφορά της στο EBITDA του Ομίλου.

Η ικανότητα της εταιρείας να ανανεώνει τα συμβόλαια της σε μια ανταγωνιστική αγορά όπως αυτή της Αμερικής, και συνυπολογίζοντας το ιστορικό ανανεώσεων, διασφαλίζει την επέκταση όλων των συμβολαίων που λήγουν μέσα στην επόμενη χρονιά. Τέλος, η πρόσφατη αίτηση για τη δυνατότητα εισαγωγής στο Ιταλικό Χρηματιστήριο των μετοχών της συμμετοχής μας στην τοπική Gamenet, δημιουργεί τις προοπτικές αξιοποίησης και εκμετάλλευσης του περιουσιακού αυτού στοιχείου».