Όμιλος ΟΤΕ: Στo Top 10 των Most Admired Companies για ακόμη μια χρονιά!

Όμιλος ΟΤΕ: Στo Top 10 των Most Admired Companies για ακόμη μια χρονιά!

O Όμιλος ΟΤΕ αναδείχθηκε και φέτος πρώτη εταιρεία στον κλάδο «ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ – ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ», στη μεγαλύτερη έρευνα εταιρικής φήμης στην Ελλάδα. 

Το Fortune καταρτίζει για τέταρτη συνεχή χρονιά στην Ελλάδα, σε συνεργασία με τη διεθνή εταιρεία παροχής ελεγκτικών, φορολογικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών KPMG, τη λίστα Most Admired Companies.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη έρευνα για την εταιρική φήμη στην Ελλάδα, την οποία “αγκάλιασαν” από την πρώτη στιγμή οι μεγαλύτερες εταιρείες και έχει γίνει θεσμός στην Ελλάδα.

Για την κατάρτιση της λίστας πραγματοποιήθηκε έρευνα, σε συνεργασία µε τη διεθνή εταιρεία παροχής ελεγκτικών, φορολογικών και συµβουλευτικών υπηρεσιών KPMG. Για την υλοποίηση της πρώτης φάσης επιλέχθηκαν 315 εταιρείες, των οποίων ο ετήσιος τζίρος ήταν άνω των 50 εκατ. ευρώ, και οι οποίες ομαδοποιήθηκαν ανά κλάδο της αγοράς (συνολικά 9 κλάδοι).

Πάνω από 1.700 κορυφαία στελέχη των εταιρειών (CEOs, CFOs, COOs, γενικοί διευθυντές, marketing managers, εμπορικοί διευθυντές, HR directors, Sales Directors και Corporate Communication Managers) συμμετείχαν στην έρευνα επιλέγοντας τις καλύτερες εταιρείες του κλάδου τους, µε γνώµονα τα εννέα κριτήρια του Fortune (Καινοτοµία, Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναµικού, Διαχείριση Εταιρικών Πόρων, Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, Χαρακτηριστικά-Ποιότητα Διοίκησης, Οικονοµική Ευρωστία, Μακροπρόθεσµη Επενδυτική Αξία, Ποιότητα Προσφερόµενων Προϊόντων και Υπηρεσιών, Εξωστρέφεια/Ανταγωνιστικότητα).

O όμιλος ΟΤΕ αναδείχθηκε και φέτος πρώτη εταιρεία στον κλάδο «ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ – ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ», επίδοση που έχει σημειώσει και τις 4 χρονιές που υλοποιείται η συγκεκριμένη έρευνα.

Επίσης για ακόμη μια χρονιά βρίσκεται στο τελικό TOP 10 των Most Admired Companies, κερδίζοντας την εμπιστοσύνη στελεχών από εννέα διαφορετικούς κλάδους.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, Μιχάλης Τσαμάζ, ανέφερε σχετικά:

«Ο κλάδος των Τηλεπικοινωνιών, και ιδιαίτερα ο Όμιλος ΟΤΕ, αποτελούν δύναμη ανάπτυξης για την κοινωνία και τη χώρα. Είμαστε ικανοποιημένοι που αυτό αναγνωρίζεται από την ίδια την αγορά. Ως κορυφαία εταιρεία τεχνολογίας, ο Όμιλος ΟΤΕ ανοίγει τον δρόμο για την ψηφιακή ανάπτυξη. Με επενδύσεις άνω των δύο δισ. ευρώ τα τελευταία έξι χρόνια και νέο επενδυτικό πλάνο ύψους δύο δισ. ευρώ έως το 2022 σε οπτικές ίνες και δίκτυα νέας γενιάς κινητής, υλοποιούμε το μεγαλύτερης έκτασης έργο αναβάθμισης τηλεπικοινωνιακών υποδομών των τελευταίων δεκαετιών. Δημιουργούμε τα δίκτυα του μέλλοντος και αλλάζουμε την καθημερινότητα των ανθρώπων, προσφέροντας ξεχωριστές εμπειρίες επικοινωνίας και ψυχαγωγίας. Με τις ολοκληρωμένες λύσεις ICT που διαθέτουμε, φέρνουμε τις απεριόριστες δυνατότητες της νέας ψηφιακής εποχής στην υπηρεσία των μεγάλων και μικρομεσαίων επιχειρήσεων, των πόλεων και του Δημοσίου. Επενδύουμε στους ανθρώπους μας, εξελίσσοντας τις δεξιότητές τους, για να μπορούν να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες της νέας ψηφιακής εποχής. Και όλα αυτά, επιχειρώντας υπεύθυνα, με σεβασμό στο περιβάλλον και στην κοινωνία. Μέσω της τεχνολογίας και της καινοτομίας, φτιάχνουμε έναν κόσμο καλύτερο για όλους».

Σημαντικό οικονομικό και κοινωνικό αποτύπωμα

Ο Όμιλος ΟΤΕ αποτελεί την κορυφαία εταιρεία τεχνολογίας στην Ελλάδα και τον μεγαλύτερο επενδυτή σε δίκτυα νέας γενιάς και τεχνολογικές υποδομές.

Οι επενδύσεις του ΟΤΕ υπερβαίνουν το 60% του συνόλου των επενδύσεων του κλάδου, ξεπερνώντας την περασμένη εξαετία τα 2 δισ. €, ενώ υλοποιεί νέο επενδυτικό πλάνο ύψους 2 δισ. € έως το 2022.

Η συμβολή της δραστηριότητας του Ομίλου ΟΤΕ στο ελληνικό ΑΕΠ φτάνει τα 5,7 δισ. ευρώ ετησίως, που αντιστοιχεί σε 3,2%.

DigitalSociety_infographic_gr

O όμιλος ΟΤΕ σε αριθμούς

OTEGroup_Stats_infographic_gr

NextGenNetworks_infographic_gr