ΟΠΑΠ: Κέρδη 65,4 εκατ. ευρώ στο α’ εξάμηνο

ΟΠΑΠ: Κέρδη 65,4 εκατ. ευρώ στο α’ εξάμηνο

Μουντιάλ και λαχεία «απογείωσαν» τα έσοδα της εταιρείας.

Βελτιωμένα εμφανίζονται τα έσοδα του ΟΠΑΠ τόσο σε επίπεδο β’ τριμήνου όσο και σε επίπεδο εξαμήνου. 

Τα κέρδη ωστόσο έχουν επιβαρυνθεί κυρίως λόγω της πρόσθετης φορολόγησης ύψους 21,6 εκατ. ευρώ που προέκυψε από την ολοκλήρωση του φορολογικού ελέγχου χρήσης 2010, και για τον οποίο ο ΟΠΑΠ έχει ήδη προσφύγει ενώπιον της αρμόδιας διεύθυνσης του υπουργείου Οικονομικών.

Επιβαρυμένα από την πρόσθετη φορολόγηση τα καθαρά κέρδη εμφανίζονται στα 15,7 εκατ. ευρώ σε επίπεδο β΄ τριμήνου. Ωστόσο προσαρμοσμένα για την έκτακτη φορολογία και άλλες εφάπαξ δαπάνες, διαμορφώνονται στα 44,2 εκατ. ευρώ, που αντιστοιχεί σε αύξηση 55,7% σε ετήσια βάση. Σε επίπεδο α’ εξαμήνου τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 65,4 εκατ. ευρώ έναντι 67,3 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα.

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά τα έσοδα έφτασαν στο α΄εξάμηνο στα 1,91 δισ. ευρώ, από τα 1,74 δισ. ευρώ πέρυσι, καταγράφοντας άνοδο 9,7%. Σε επίπεδο β΄ τριμήνου τα έσοδα διαμορφώθηκαν στα 947,3 εκατ. ευρώ, υψηλότερα κατά 8,3% σε σχέση με τα 874,9 εκατ. ευρώ του β΄ τριμήνου του 2013.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του α’ εξαμήνου 2014, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΠΑΠ ΑΕ κ. Kamil Ziegler, δήλωσε:  «Το β’ τρίμηνο 2014, η ΟΠΑΠ συνέχισε την εμφανή ανοδική της πορεία, που ξεκίνησε ήδη στα τέλη του 2013. Πέρα από τη σημαντική βελτίωση των επιδόσεων των υφιστάμενων παιχνιδιών μας για 3ο συναπτό τρίμηνο, το β΄ τρίμηνο 2014 σηματοδότησε την έναρξη λειτουργίας σημαντικών νέων δραστηριοτήτων, όπως τα ξυστά λαχεία, τα οποία ξεπέρασαν τις προσδοκίες της αγοράς και έχουν γίνει δεκτά με ενθουσιασμό από το κοινό. Παράλληλα, η αναδιάρθρωση της εταιρείας συνεχίζεται σύμφωνα με τους στόχους. Η διακριτή στα οικονομικά μεγέθη βελτιστοποίηση του λειτουργικού κόστους προέκυψε ως αποτέλεσμα της επαναδιαπραγμάτευσης σημαντικών συμβάσεων σε όλο το φάσμα λειτουργίας της εταιρίας. Θεωρούμε ότι η συνεχιζόμενη αύξηση της αποδοτικότητας θα επιφέρει επιπλέον οφέλη, γεγονός που δημιουργεί αισιοδοξία για την επίτευξη των στόχων τόσο για το 2014 όσο και για τα επόμενα έτη.»

Διαβάστε ακόμη: Ολοκληρώθηκε ο φορολογικός έλεγχος της ΟΠΑΠ