Orange Grove: O «πορτοκαλεώνας» επιχειρηματικότητας πάει Πάτρα

Orange Grove: O «πορτοκαλεώνας» επιχειρηματικότητας πάει Πάτρα

Tο Orange Grove Patras έχει ως στόχο να συνεισφέρει στην ανάπτυξη του τοπικού οικοσυστήματος νεοφυών επιχειρήσεων.

Την έναρξη λειτουργίας του και στην Πάτρα ανακοίνωσε το Orange Grove. Συγκεκριμένα, ο νέος συνεργατικός χώρος που λειτουργεί ως θερμοκοιτίδα για τη στήριξη και προώθηση της νεανικής επιχειρηματικότητας, το Orange Grove Patras έχει ως στόχο να συνεισφέρει στην ανάπτυξη του τοπικού οικοσυστήματος νεοφυών επιχειρήσεων, (startup) στη Δυτική Ελλάδα.

Όπως ανακοινώθηκε, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στον πρώτο γύρο ηλεκτρονικών αιτήσεων μέχρι 28 Φεβρουαρίου 2017.

Το Orange Grove Patras (OGP) είναι ένα εγχείρημα κοινής συνεργασίας της Πρεσβείας της Ολλανδίας, του Orange Grove Athens, του Επιστημονικού Πάρκου Πατρών και μιας ομάδας Πατρινών. Αποτελεί ένα χώρο στον οποίο άτομα ή ομάδες, από 18 έως 45 ετών, που έχουν μία καλή ιδέα και θέλουν να την μετατρέψουν σε επιχείρηση ή νέοι επιχειρηματίες που χρειάζονται στήριξη για να περάσουν στο επόμενο βήμα, μπορούν να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής στο bit.ly/orangegrovepatras_call, έως τις 28 Φεβρουαρίου, και να αποκτήσουν πρόσβαση στις υπηρεσίες του.

Κατά το πρότυπο του Orange Grove στην Αθήνα, στις ομάδες που θα περάσουν επιτυχώς τη διαδικασία επιλογής, το Orange Grove Patras θα προσφέρει πλήρως εξοπλισμένο γραφειακό χώρο, υποστήριξη από mentors, συμμετοχή σε bootcamps, training sessions και workshops από ειδικούς (όπως νομικούς, λογιστές, marketeers) και διακεκριμένους ομιλητές, καθώς και πρόσβαση σε ένα ευρύ επιχειρηματικό δίκτυο συνεργασιών του Orange Grove Athens, της Ολλανδικής Πρεσβείας, του Επιστημονικού Πάρκου Πατρών και του τοπικού και ολλανδικού επιχειρηματικού κόσμου.

Δηλώσεις
Για την έναρξη του νέου εγχειρήματος, ο Ολλανδός πρέσβης Caspar Veldkamp ανέφερε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που ξεκινούμε τον πρώτο γύρο αιτήσεων του Orange Grove Patras. Η Πάτρα είναι πολύ ενδιαφέρουσα πόλη λόγω της τοποθεσίας και του μεγάλου αριθμού φοιτητών και νέων γενικότερα που συγκεντρώνει, οι οποίοι έχουν πολλά να προσφέρουν σε τομείς της οικονομίας, όπως η πληροφορική, ο αγροδιατροφικός και τουριστικός τομέας. Θα παρακολουθούμε με πολύ ενδιαφέρον τις πρώτες αιτήσεις και θα στηρίξουμε την προσπάθεια με όποιο τρόπο μπορούμε για να δούμε τους πρώτους νέους ‘αποφοίτους’ να μετατρέπουν την ιδέα τους σε επιχείρηση, όπως είδαμε αντίστοιχα στην Αθήνα για περισσότερα από 100 startups! Η εξέλιξη του Orange Grove Patras έχει ιδιαίτερη σημασία για εμάς γιατί επιβεβαιώνει και πάλι ότι ‘το παιδί μας’, όπως αποκαλούμε το Orange Grove, μετά την πρώτη τριετία που κλείσαμε τον περασμένο Σεπτέμβριο, πλέον ανεξαρτητοποιήθηκε και ανοίγει τα φτερά του και εκτός Αθηνών».

Στο ίδιο πλαίσιο ο πρόεδρος του Επιστημονικού Πάρκου Πατρών, Βασίλης Αναστασόπουλος, -το οποίο θα προσφέρει αφιλοκερδώς τους χώρους γραφείων στις εγκαταστάσεις του και προσωπικό για την υλοποίηση του εγχειρήματος- δήλωσε για τη σημαντική πρωτοβουλία: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που έχουμε την ευκαιρία να φιλοξενήσουμε στο Επιστημονικό Πάρκο Πατρών το Orange Grove Patras. Το Επιστημονικό Πάρκο Πατρών προβλέπει στις άμεσες δράσεις του την υλοποίηση διαδικασιών incubation. Στο πλαίσιο αυτό, οι δραστηριότητες του Orange Grove Patras θα υποστηριχθούν από τις υποδομές και το ανθρώπινο δυναμικό του Επιστημονικού Πάρκου, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της νεανικής επιχειρηματικότητας στην Δυτική Ελλάδα. Θεωρούμε ότι σε ελάχιστο χρόνο η περιοχή μας θα διαθέτει μία οργανωμένη διαδικασία υποστήριξης της νεανικής επιχειρηματικότητας, η οποία αναμένεται να είναι ιδιαίτερα επιτυχής».

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν περισσότερες πληροφορίες στο www.orangegrovepatras.biz και www.facebook.com/orangegrovepatras/