Οριστικά παρελθόν από τη Renault ο Κάρλος Γκοσν υπό το βάρος του πολύκροτου οικονομικού σκανδάλου

Οριστικά παρελθόν από τη Renault ο Κάρλος Γκοσν υπό το βάρος του πολύκροτου οικονομικού σκανδάλου
epa07314404 (FILE) - Nissan Motor Corp. CEO Carlos Ghosn looks on during a news conference held at the company's headquarters in Yokohama, Japan, 27 June 2011 (reissued 24 January 2019). According to media reports on 24 January 2019 Carlos Ghosn has resigned as CEO and chairman from Renault. EPA/KOICHI KAMOSHIDA

Διάδοχός του στη θέση του προέδρου o Ζαν-Ντομινίκ Σενάρ της Michelin. Νέος CEO ο Τιερί Μπολορέ.

 

Η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία Renault επιβεβαίωσε τον διορισμό του Ζαν-Ντομινίκ Σενάρ της Michelin στη θέση του προέδρου και του Τιερί Μπολορέ στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου.

«Επιπρόσθετα, το διοικητικό συμβούλιο της Renault επιθυμεί να εποπτεύει ενεργά τη λειτουργία της Συμμαχίας και θέλει να αναθέσει στον πρόεδρο την πλήρη ευθύνη για τη διαχείριση της Συμμαχίας εξ ονόματος της Renault, σε συνεργασία με τον διευθύνοντα σύμβουλο», ανακοίνωσε η Renault, αναφερόμενη στη συμμαχία που έχει συστήσει με την Nissan.

Το διοικητικό συμβούλιο της Renault συνεδρίασε σήμερα προκειμένου να διορίσει το νέο ηγετικό της δίδυμο αφού ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Κάρλος Γκοσν παραιτήθηκε υπό το βάρος του οικονομικού σκανδάλου που συνταράσσει τη γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία και τη συμμαχία της με την ιαπωνική Nissan.