Οριστικά στην Amazon τα πλήρη δικαιώματα για τη σειρά The Lord of the Rings

Οριστικά στην Amazon τα πλήρη δικαιώματα για τη σειρά The Lord of the Rings
Handout photo of the great grandson of JRR Tolkien, Royd Tolkien (left), who is to appear in the next instalment of the blockbuster Lord of the Rings movie trilogy. Royd Tolkien, 34, took the part of a Gondorian Ranger in the new film adaptation of his famous relative's stories after director Peter Jackson invited him to join the cast. Royd is pictured here with friend Justin Nicholls. EPA/HO UK AND IRELAND OUT

Η εταιρεία του Τζεφ Μπέζος κέρδισε την κούρσα με αντίπαλο τη Netflix για την παραγωγή του ενός δισ. δολαρίων.

Φίλοι του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών ετοιμαστείτε: Η Amazon εξασφάλισε και τυπικά τα δικαιώματα για να μεταφέρει στη μικρή οθόνη τη σειρά που θα βασίζεται στα πασίγνωστα βιβλία φαντασίας του J.R.R. Tolkien.

Όπως έχει ήδη γίνει γνωστό, η σειρά θα προβληθεί σε πέντε σεζόν και δεν θα είναι καθόλου φτηνή: Αναμένεται να κοστίσει στην Amazon τουλάχιστον 1 δισ. δολάρια για την παραγωγή της. Κάτι το οποίο θα την καταστήσει την ακριβότερη σειρά στην ιστορία της τηλεόρασης.

Η Amazon κέρδισε τη μάχη με αντίπαλο τη Netflix για την εξασφάλιση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων καταβάλλοντας τελικά 250 εκατ. δολάρια. Το συμβόλαιο προβλέπει να ξεκινήσει η παραγωγή εντός δύο ετών και να προβληθεί σε βάθος πενταετίας σε πέντε σεζόν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής, η ακριβότερη σειρά που έχει γίνει ποτέ θεωρείται το The Crown της Netflix, με κόστος 157 εκατ. δολάρια.