Οριστικά στην EMMA DELTA το 33% του ΟΠΑΠ

Οριστικά στην EMMA DELTA το 33% του ΟΠΑΠ

Υπογράφτηκε η σύμβαση πώλησης έναντι συνολικού τιμήματος 652 εκατ. ευρώ.

Υπογράφηκε σήμερα η σύμβαση πώλησης του 33% της ΟΠΑΠ ΑΕ στην EMMA DELTA, έναντι συνολικού τιμήματος 652 εκατ. ευρώ (622 εκατ. ευρώ μετρητοίς και 30 εκατ. ευρώ σε 10 ισόποσες ετήσιες δόσεις) όπως ανακοίνωσε το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ).

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι «το ΤΑΙΠΕΔ, έχοντας ως μοναδικό γνώμονα το δημόσιο συμφέρον, υλοποιεί με αποφασιστικότητα, συνέπεια και διαφάνεια ένα εξαιρετικά απαιτητικό πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, συμβάλλοντας καθοριστικά στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας».

Μετά την έγκριση της συναλλαγής από τις αρμόδιες Αρχές ανταγωνισμού, θα ακολουθήσει η καταβολή του ποσού και η μεταβίβαση των μετοχών στον αγοραστή.

Δηλώσεις Κωνσταντίνου Λουκόπουλου
«Η σημερινή ημέρα είναι ιστορική. Αποδείξαμε ότι μπορούμε. Ακόμη και στα πολύ δύσκολα. Τίποτε δεν ήταν αυτονόητο και εύκολο. Σε κάθε βήμα έπρεπε να βρούμε νέες προσεγγίσεις και νέες λύσεις. Τολμώ να ισχυρισθώ, ότι ελάχιστοι ποτέ στον κόσμο είχαν εμπειρία από παρόμοια αποκρατικοποίηση. Αλλά τα καταφέραμε και αυτό θα μείνει στο τέλος», αναφέρει σε δηλώσεις του ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΟΠΑΠ ΑΕ Κωνσταντίνος Λουρόπουλος, με αφορμή την υπογραφή πώλησης του 33% του Οργανισμού.

«Θέλω να βεβαιώσω ότι η ΕΜΜΑ ΔΕΛΤΑ θα παραλάβει τη διοίκηση, με το καλό, στην πιο ακμαία περίοδο της εταιρίας. Εφοδιασμένη με ένα πλούσιο και φιλόδοξο «πορτοφόλι» νέων ευκαιριών ανάπτυξης και προόδου, για το καλό όλων των μετόχων, των υπαλλήλων, των πρακτόρων, αλλά και το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας και της οικονομίας, όπου η ΟΠΑΠ είναι το πιο ζωντανό κύτταρο δράσης, ανέφερε ο κ.Λουρόπουλος.

Ο κ.Λουρόπουλος ευχαρίστησε τους 39.000 μετόχους της ΟΠΑΠ που στήριξαν την προσπάθεια, «το Διοικητικό Συμβούλιο που εργάσθηκε σκληρά και τους υπαλλήλους της εταιρίας που συνέδραμαν στο έργο της Διοίκησης. Θέλω επίσης να σημειώσω τη δημιουργική συνεργασία με το ΤΑΙΠΕΔ, χωρίς την οποία δεν θα είχαμε κλείσει όλα τα ανοιχτά θέματα που ανέκυπταν σχεδόν καθημερινά. Καταφέραμε να περάσουμε, με ελάχιστους κλυδωνισμούς, μέσα από μια κατάσταση παρατεταμένης αβεβαιότητας, χωρίς να βλάψουμε την καθημερινή λειτουργία αλλά και τα ευρύτερα συμφέροντα της εταιρίας», επισήμανε.