Οριστικά τον Μάρτιο η απόφαση του Eurogroup για επιστροφή των κερδών από τα ελληνικά ομόλογα

Οριστικά τον Μάρτιο η απόφαση του Eurogroup για επιστροφή των κερδών από τα ελληνικά ομόλογα
O υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος (4Α) συμμετέχει στη συνεδρίαση του Eurogroup, τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2018, στην έδρα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στις Βρυξέλλες. ΑΠΕ-ΜΠΕ/consilium.europa.eu/STR Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ανώτερος αξιωματούχος της Ευρωζώνης σημείωσε ότι η Ελλάδα δεν θα βρίσκεται για μια ακόμη φορά στην ατζέντα της συνεδρίασης της 11ης Φεβρουαρίου.

 

Στο Eurogroup του Μαρτίου αναμένεται να ληφθεί η απόφαση για την επιστροφή των κερδών από τα ελληνικά ομόλογα (ANFA και SMP) στη βάση της αξιολόγησης από τους θεσμούς για την εφαρμογή των συμφωνημένων δράσεων.

Σύμφωνα με ανώτερο αξιωματούχο της Ευρωζώνης, που ενημέρωσε τον Τύπο στις Βρυξέλλες για το Eurogroup της ερχόμενης Δευτέρας (11/02), η Ελλάδα δεν βρίσκεται στην ατζέντα της συνεδρίασης και θα συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση.

Σε γενικές γραμμές, σύμφωνα με τον ίδιο, η ατζέντα του Eurogroup θα είναι «μικρή» και ένα από τα ζητήματα που θα απασχολήσουν τους υπουργούς θα είναι ο ξεχωριστός προϋπολογισμός για την Ευρωζώνη. Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, η συζήτηση αναμένεται να γίνει σε «υψηλούς τόνους» καθώς το συγκεριμένο έργο δεν έχει προχωρήσει σημαντικά.