Ως επίσημες δηλώσεις εκλαμβάνει το Κρεμλίνο τα μηνύματα του Ντόναλντ Τραμπ στο Twitter

Ως επίσημες δηλώσεις εκλαμβάνει το Κρεμλίνο τα μηνύματα του Ντόναλντ Τραμπ στο Twitter

Και ο Πούτιν είναι φανατικός αναγνώστης των tweets του «πλανητάρχη»...

Μέχρι τώρα ο Λευκός Οίκος έχει καταφέρει με κάποιο τρόπο να πείσει τη διεθνή σκηνή πως τα μηνύματα του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, στο Twitter δεν εκφράζουν την «επίσημη» θέση της αμερικανικής κυβέρνησης. Ωστόσο και αυτή η «περίοδος χάριτος» που έχει δωθεί στον πρόεδρο των ΗΠΑ, επιτρέποντάς του να λέει κυριολεκτικά ό,τι θέλει μέσω tweets, μάλλον έφτασε στο τέλος της.

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε σήμερα πως η Μόσχα θεωρεί ότι τα μηνύματα του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στο Twitter αποτελούν τις επίσημες θέσεις του και ο Ρώσος ομόλογός του Βλαντίμιρ Πούτιν τα διαβάζει.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε σήμερα ότι δεν είναι ο ρόλος του να σχολιάζει τις ενέργειες του Τραμπ, όμως πρόσθεσε: «Σε κάθε περίπτωση, όλα όσα δημοσιεύονται από τον εγκεκριμένο λογαριασμό του στο Twitter θεωρούνται από τη Μόσχα επίσημες δηλώσεις του», δήλωσε ο Πεσκόφ.

«Φυσικά ενημερώνεται γι’ αυτά ο Πούτιν όπως και για άλλες πληροφορίες για επίσημες δηλώσεις πολιτικών», πρόσθεσε, προσθέτοντας ότι ο Πούτιν δεν είναι ο ίδιος χρήστης του Twitter.

Αναμένεται με ενδιαφέρον το επόμενο Tweet του Αμερικανού προέδρου για το θέμα αυτό…