Όσες προτάσεις και να κατέβουν η κυβέρνηση δεν ανοίγει τη Βουλή

Όσες προτάσεις και να κατέβουν η κυβέρνηση δεν ανοίγει τη Βουλή

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη ανέφερε πως η κυβέρνηση δεν «θέλει να κερδίσει τον Τσίπρα για τρίτη φορά μέσα στο καλοκαίρι». 

Την πρόθεση της κυβέρνησης να μην συγκαλέσει την Ολομέλεια της Βουλής για τo δημοψήφισμα εξέφρασε η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη. Μιλώντας στο ΣΚΑΙ, η κ. Βούλτεψη είπε πως «τον τελικό λόγο» για τυχόν σύγκληση της Ολομέλειας τον έχει η κυβέρνηση, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ ότι στηρίζεται στις υπογραφές της Χρυσής Αυγής.

«Ήλθε η ώρα να μπουν όλοι μπροστά στις ευθύνες τους» είπε, ενώ χαρακτήρισε «τεχνητά κατασκευασμένο» θέμα την όλη πολιτική αντιπαράθεση για τη ΔΕΗ και κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα πως «κάνει μία προσπάθεια να βγάλει το καλοκαίρι του, σε βάρος της χώρας».

«Δεν θέλουμε να νικήσουμε για τρίτη φορά μέσα στο καλοκαίρι τον κ. Τσίπρα» είπε για το θέμα του δημοψηφίσματος και εξήγησε «η πρώτη ήταν στις ευρωεκλογές και η δεύτερη ήταν στο θέμα της ΔΕΗ όταν πήγε σαν “Βελουχιώτης” στο Αμύνταιο για να προκαλέσει λαϊκό ξεσηκωμό, αλλά τελικά από χθες άρχισε να λέει ότι δεν τίθεται τέτοιο θέμα».

Επέκρινε τον Αλέξη Τσίπρα για αλλαγή γραμμής, λέγοντας ότι στην ομιλία του στο συνέδριο του Economist, χθες, μίλησε για «απένταξη» από το Μνημόνιο.

Αναφερόμενη στις επαφές με την τρόικα, η κ. Βούλτεψη επισήμανε πως ορισμένα σημεία της διαπραγμάτευσης είναι δύσκολα, υπογραμμίζοντας ωστόσο, πως η κυβέρνηση βρίσκεται σε μία «διαρκή διαπραγμάτευση» με την τριμερή και ότι «τα αποτελέσματα ουσιαστικά φαίνονται», με επιτυχίες σε μέτωπα όπως το μειωμένο ΦΠΑ στην εστίαση.

Σχετικά με τις αλλαγές που ζητούν οι δανειστές στον συνδικαλιστικό νόμο, η κ. Βούλτεψη τόνισε πως αυτά τα ζητήματα τίθενται γιατί οι συνδικαλιστές υπερέβαιναν το ρόλο τους. «Αν φέρονταν υπεύθυνα και κατέβαιναν μόνο με συνδικαλιστικά αιτήματα δεν θα γίνονταν αυτά» είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενη στις αντιδράσεις του ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι θα γίνουν συζητήσεις μεταξύ των δύο κυβερνητικών εταίρων και θα βρεθεί η κοινή γραμμή.

Στη διάσκεψη των προέδρων της Βουλής τα αιτήματα για δημοψηφίσματα
Στη σημερινή Διάσκεψη των προέδρων της Βουλής παραπέμπονται οι προτάσεις για τη διεξαγωγής δημοψηφίσματος. Από την έδρα ο Δ΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής Ιωάννης Δραγασάκης ανακοίνωσε ότι έχουν κατατεθεί 6 αιτήματα υπογραφόμενα από 127 συνολικά βουλευτές για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος σύμφωνα με το άρθρο 44 παρ. 2 του Συντάγματος και 116 του Κανονισμού της Βουλής για το ψηφισμένο νομοσχέδιο με τίτλο «Δημιουργία Νέας Καθετοποιημένης Εταιρείας Ηλεκτρικής Ενέργειας», σύμφωνα με τα οριζόμενα σε έκαστη αυτών.

Ξεχωριστά ανακοίνωσε ο κ. Δραγασάκης το αίτημα 12 βουλευτών του ΚΚΕ που ζητάει τη διενέργεια δημοψηφίσματος για την ακύρωση και την κατάργηση του ν. 1914/1990, του ν.2773/1999, του ν. 3426/2005, του ν. 4001/2011 του ν.4237/2014 και για τον ψηφισθέντα νόμο «Δημιουργία νέας καθετοποιημένης εταιρίας ηλεκτρικής ενέργειας», του γνωστού ως «μικρή ΔΕΗ».

ΔΗΜΑΡ: Ενδεχόμενο απόσυρσης των υπογραφών των βουλευτών της
Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ να αποσύρουν τις υπογραφές τους από την πρόταση για την διεξαγωγή δημοψηφίσματος για τη «Μικρή ΔΕΗ», σε περίπτωση που η Διάσκεψη των Προέδρων αποφασίσει ότι δεν συναθροίζονται στις 120 απαιτούμενες υπογραφές και αυτές των βουλευτών του ΚΚΕ, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Δημήτρης Αναγνωστάκης.

Την νέα διευκρινιστική αυτή δήλωση έκανε ο κ. Αναγνωστάκης στους δημοσιογράφους, λίγο πριν αρχίσει η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής και η οποία συζητά το θέμα για να πάρει απόφαση. Όπως τόνισε ο κ. Αναγνωστάκης οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ δεν θέλουν ούτε πολιτικά ούτε αθροιστικά να υπολογιστούν οι υπογραφές τους με των βουλευτών της Χρυσής Αυγής.

Σε κάθε περίπτωση, ανέφερε, αν η Διάσκεψη των Προέδρων αποφασίσει ότι δεν θα συναθροιστούν στις υπογραφές και οι ψήφοι του ΚΚΕ τότε θα συνεδριάσουν τα όργανα του κόμματος για να πάρουν την τελική τους απόφαση.

Διαβάστε ακόμη:

Τσίπρας: «Μικρή ΔΕΗ» ίσον «μεγάλο φαγοπότι»

Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τη «μικρή ΔΕΗ»

Κατατέθηκε η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για δημοψήφισμα

Το καυτό καλοκαίρι στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας