Όταν ο Τραμπ δήλωσε ότι η Ελλάδα είναι μια «υπέροχη χώρα»

Όταν ο Τραμπ δήλωσε ότι η Ελλάδα είναι μια «υπέροχη χώρα»
epa06032338 US President Donald J. Trump walks on the South Lawn of the White House after returning by Marine One, in Washington, DC, USA, 16 June 2017. Trump returns after traveling to Miami, where he delivered remarks and participated in a signing on his policy for Cuba. EPA/MICHAEL REYNOLDS Photo:

Ο Αλέξης Τσίπρας συναντιέται με τον Αμερικανό πρόεδρο αλλά αυτή δεν είναι η πρώτη φορά.

Μεγάλες προσδοκίες έχουν καλλιεργηθεί για τη σημερινή συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Ντόναλντ Τραμπ όσον αφορά τις επενδύσεις, την ενέργεια και την ασφάλεια.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που συναντιούνται οι δυο τους.

Η πρώτη συνάντηση γνωριμίας είχε γίνει τον Μάιο στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, συνοδευόμενος από τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, έχει την πρώτη του γνωριμία με τον Έλληνα πρωθυπουργό.

tw_1

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο Αμερικανός πρόεδρος είπε απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα : «Σε παρακολουθώ. Έχετε καταφέρει να ανακάμψετε και αυτό είναι εκπληκτικό. Τα πάτε περίφημα. Η Ελλάδα είναι μία υπέροχη χώρα με υπέροχους ανθρώπους».

tw_2

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Τραμπ εκφράζεται με καλά λόγια για την Ελλάδα. Δύο μήνες νωρίτερα, στην εκδήλωση που φιλοξένησε στον Λευκό Οίκο για να τιμήσει την ελληνική εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου αλλά και την Ελληνοαμερικανική Κοινότητα, ο Αμερικανός πρόεδρος είχε δηλώσει ότι «αγαπάει τους Έλληνες».

«Η Ελληνική ημέρας ανεξαρτησίας γιορτάζει την αναγέννηση της ελευθερίας και της ανεξαρτησίας για τους Έλληνες» είπε ακόμη ο πρόεδρος Τραμπ.