Όταν το ελληνικό internet γνώρισε το bullying

Όταν το ελληνικό internet γνώρισε το bullying

Μία νέα - για τα δεδομένα της ελληνικής κοινωνίας - έννοια έκανε την εμφάνισή της τις τελευταίες ημέρες, στην καθημερινότητα αλλά και στα timelines μας.

Οι αναφορές για τις τελευταίες 30 ημέρες, δείχνουν μία “έκρηξη” την Παρασκευή 6/3, οπότε ασχολήθηκε εκ νέου με το θέμα η εκπομπή ‘Φως στο Τούνελ’ και έγινε σχετική καμπάνια από το «Χαμόγελο του Παιδιού». Οι αναφορές μόνο στη λέξη «bullying», ξεπέρασαν τις 25.000, ενώ εάν συνυπολογιστούν και τα σχετικά keywords – κυρίως hashtags – (#speaknow, #stopbullying,#fosstotounel και #Giakoumakis), οι αναφορές αγγίζουν τις 45.000. Στο παρακάτω γράφημα, φαίνεται πώς κάθε Παρασκευή, που η εκπομπή ασχολιόταν με το θέμα, είχαμε αύξηση αναφορών στο hashtag #fosstotounel (μαύρη γραμμή), ενώ με την κόκκινη γραμμή φαίνεται η πορεία των αναφορών για τον όρο «bullying».

Όπως είναι φυσικό, οι λέξεις που αναφέρονται συχνότερα με τον όρο «bullying» αφορούν την υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη και σχετικά στοιχεία της υπόθεσης (χρόνος και τόπος εξαφάνισης κ.ο.κ.)

Η πλειοψηφία των αναφορών καταγράφηκε στο twitter, με το facebook να ακολουθεί, ενώ η ηλικιακή ομάδα, που ασχολήθηκε περισσότερο με το θέμα, ήταν η 21-35.

Πηγή: monitor