Όταν η Volvo κάνει τέχνη

Όταν η Volvo κάνει τέχνη

Εκτός από εξαιρετικά αυτοκίνητα, η σουηδική φίρμα φτιάχνει και υπέροχα διαφημιστικά.

To όνομα Volvo, στα Λατινικά, σημαίνει κυλάω και το πρώτο αυτοκίνητο της εταιρείας βγήκε από τη γραμμή παραγωγής το 1927. Τον επόμενο χρόνο παρήγαγε το πρώτο της φορτηγό και από τότε έχει γίνει συνώνυμο της αξιοπιστίας, του μοναδικού σχεδιασμού και της σκανδιναβικής τελειότητας.

Οι διαφημίσεις της αντικατοπτρίζουν ακριβώς αυτή τη φιλοσοφία, αξιοποιώντας, επιπλέον, τα υπέροχα τοπία της σουηδικής εξοχής, εκεί όπου κυριαρχούν η απέραντη θάλασσα, η άγρια ομορφιά των βουνών και ο πεντακάθαρος έναστρος ουρανός.

Διαβάστε ακόμη: Το «μαγικό χαλί» της Mercedes

Ένα τέτοιο διαφημιστικό είναι εκείνο του Volvo V40 στο οποίο δύο φίλοι διασχίζουν τη χώρα και ο θεατής δεν ξέρει τι να πρωτοθαυμάσει.

Το δεύτερο είναι το είναι βιντεοκλίπ με «πρωταγωνιστή» το Volvo XC60, ένα SUV που νιώθει το ίδιο άνετα στο δρόμο και σε μία κακοτράχαλη πλαγιά. Αλλά καλύτερα νιώθει στα χέρια του μουσικού συγκροτήματος Swedish House Mafia που συμμετείχε στα γυρίσματά του. Και εδώ τα τοπία κόβουν την ανάσα.

Αν θέλετε να παρακολουθήσετε την εξέλιξη ενός αυτοκινήτου Volvo από το σχεδιαστήριο στο δρόμο σε 1μιση λεπτό, δείτε αυτό.

Τέλος, το διαφημιστικό που προκάλεσε αίσθηση όταν πρωτοπροβλήθηκε, είναι αυτό στο οποίο μια γυναίκα ισορροπεί σε ένα σκοινί που οι άκρες του είναι δεμένες σε δύο φορτηγά που κινούνται με ταχύτητα στον αυτοκινητόδρομο. Η ακροβάτισσα πηγαίνει από τη μία άκρη στην άλλη χάρη στο σύστημα ελέγχου ταχύτητας και σταθεροποίησης που έχουν τα οχήματα.