ΟΤΕ: Πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου για 1.100 άτομα

ΟΤΕ: Πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου για 1.100 άτομα

Το πρόγραμμα αναμένεται να κοστίσει από 120 έως 200 εκατ. ευρώ στην εταιρεία. 

Ο ΟΤΕ σχεδιάζει νέο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου για 1.100 άτομα , δηλαδή το 13% περίπου του συνολικού προσωπικού από την θυγατρική του στην σταθερή τηλεφωνία Eλλάδος.

Ο όμιλος αναμένεται να προχωρήσει σε μια νέα προσπάθεια μείωσης του κόστους, όπως ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος Μιχάλης Τσαμάζ την Πέμπτη σε τηλεδιάσκεψη με αναλυτές. Ο μεγαλύτερος μέτοχος του ΟΤΕ, η Deutsche Telekom, επικεντρώνει τις προσπάθειες αναδιάρθρωσης του ομίλου στην σταθερή τηλεφωνία Ελλάδος, η οποία απορροφά το ένα τρίτο περίπου του συνολικού κόστους του ομίλου, αλλά συμμετέχει μόνο κατά το ένα τέταρτο στα λειτουργικά του κέρδη.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η εθελουσία αναμένεται να κοστίσει 120-200 εκατ. ευρώ στην εταιρία, ανάλογα με τον αριθμό των εργαζομένων που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα. Προκειμένου να χρηματοδοτήσει το σχέδιο εθελουσίας, ο ΟΤΕ σχεδιάζει να μην καταβάλει μέρισμα για την φετινή χρήση, δήλωσε ο Τσαμάζ στους αναλυτές. Θα είναι η τρίτη συνεχή χρονιά που η εταιρία δεν θα διανείμει μέρισμα στους μετόχους.

Μετά τις περικοπές, ο ΟΤΕ Ελλάδος θα απασχολεί περίπου 7.600 άτομα, μειωμένα κατά ένα τρίτο περίπου από το 2008, όταν η Deutsche Telekom εξαγόρασε το 40% του οργανισμού.

Διαβάστε: Ο CEO του ΟΤΕ εξηγεί στο FortuneGreece.com πως μεταμόρφωσε τον ΟΤΕ